CBR, theorie-examen, leerling, kandidaat, zaal, examencentrum

Drie Hagenaars verdacht van fraude met theorie-examens

CBR, theorie-examen, leerling, kandidaat, zaal, examencentrum

De recherche heeft dinsdagochtend drie Hagenaars aangehouden op verdenking van fraude met theorie-examens voor het rijbewijs. De mannen van 20, 25 en 30 jaar worden daarnaast verdacht van witwassen, zo laat de politie weten.

De fraude kwam aan het licht tijdens een ander opsporingsonderzoek. Naast de aanhouding zijn in vier woningen en twee bedrijfspanden zoekingen gedaan.

Administratie

In samenwerking met de Belastingdienst is onder meer de administratie doorgelicht van de bedrijven waarbij de drie verdachten betrokken zijn. Tijdens de doorzoeking van de woningen en bedrijfspanden zijn grote geldbedragen en technische middelen in beslag genomen, aldus de politie.

De drie verdachten zitten momenteel in volledige beperking. Het CBR heeft bij deze zaak een actieve rol gespeeld.

Fraude

Politie stelt dat met het huidige onderzoek een zogenaamd crimineel knooppunt is aangepakt, dat zich bezig houdt met frauduleuze praktijken rond theorie-examens. “Steeds weer blijkt tijdens onderzoeken dat criminelen met elkaar in verbinding staan via deze knooppunten. Door één knooppunt aan te houden, worden die verbindingen tussen criminele netwerken schade toegebracht”, zo wordt gesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “Drie Hagenaars verdacht van fraude met theorie-examens”

Ali Demirci|07.02.14|12:06

Geachte dames en heren,
Mijn naam is Ararat, rijschool houder in Den Haag. In de jaar 2007 begon ik theorielessen te geven met vekabest systeem. De hele cursus duurde ongeveer een week en de leerlingen werden goed opgeleid. In 2009 moest ik mijn theoriecentrum opgeven. want de oplichters gaven binnen 1 dag theorieplatjes en geslaagd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.