Frank Hoornenborg kandidaat voor Bovag-voorzitterschap

Frank Hoornenborg, de huidige vicevoorzitter van Bovag Rijscholen, heeft zich beschikbaar gesteld voor het voorzitterschap binnen de brancheorganisatie. Hij gaat hiermee mogelijk het stokje van voorzitter Roger Keijbeck overnemen, die wegens statutaire redenen zijn functie neerlegt. Tijdens het Bovag Rijscholencongres op 19 mei wordt bekendgemaakt wie tot nieuwe voorzitter wordt verkozen. 

De directeur van Bruinsma Verkeersopleidingen heeft inmiddels bij het zittende bestuur geïnformeerd of hij op haar steun kan rekenen wanneer hij de voorzittersrol op zich neemt. “Als ik voorzitter word, wil ik dat daar volledig draagvlak voor is. Dat is het geval gebleken”, zo laat Hoornenborg weten.

Inschrijving

Of de vicevoorzitter op 19 mei inderdaad als voorzitter beëdigd wordt, hangt af van óf en welke andere kandidaten zich melden voor de functie. “Het is dus voorbarig om me al te feliciteren. Er is nog lang niets beklonken. De hele procedure is pas net opgestart, dus ook ik zal tot het congres moeten wachten.”

Mochten meerdere kandidaten zich melden, dan volgt er een stemming. Hoornenborg zegt zijn kansen goed in te schatten.

Woordvoering

De vicevoorzitter treedt nu al regelmatig op als woordvoerder van Bovag Rijscholen. Eerder deze week was dit nog het geval tijdens de ledenbijeenkomst van de brancheorganisatie, waarbij het pakket met extra kwaliteitseisen voor het Bovag-lidmaatschap werd besproken.

De huidige voorzitter, Roger Keijbeck, stopt na zes jaar als voortrekker van het Bovag-bestuur. Zijn maximale termijn van 2 keer 3 jaar loopt ten einde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.