Frank Hoornenborg nieuwe voorzitter Bovag Rijscholen

Frank Hoornenborg is verkozen tot de nieuwe voorzitter van Bovag Rijscholen. Dat werd  bekend tijdens het Bovag Rijscholencongres in Gorinchem. De voormalig vice-voorzitter van de brancheorganisatie neemt daarmee het stokje over van Roger Keijbeck, die na een maximale termijn van zes jaar voorzitterschap is afgetreden. 

Het voorzitterschap van de 49-jarige Hoornenborg werd door middel van een applaus door de aanwezige leden beëdigd. Hij was de enige kandidaat voor de bestuursfunctie.

Verkeersschool

Hoornenborg werd in 2008 al benoemd tot bestuurslid van Bovag Rijscholen. Vanaf 2011 was hij als vice-voorzitter aan de brancheorganisatie verbonden. Naast zijn werkzaamheden binnen Bovag is hij directeur van Bruinsma Verkeersopleidingen in Utrecht.

Tijdens het Rijscholencongres stelde de nieuwe voorzitter zich de komende jaren, net als zijn voorganger, vooral op de verbetering van kwaliteit en professionaliteit binnen de branche te willen richten en daarmee het imago ervan te verbeteren.

Ambities

“Ik heb de afgelopen jaren als vice-voorzitter als nuttig en plezierig ervaren”, aldus Hoornenborg tijdens het congres. “Ik heb mijn best gedaan, maar mijn ambities gaan verder dan dat. Bovag moet een voorlopersrol krijgen. Want als we nu niet met een kwaliteitsslag gaan beginnen, dan zijn we over vijf jaar nog geen steek verder.”

Daarnaast wil hij meer samenwerking tussen de verschillende brancheorganisaties bewerkstelligen. “Want we weten dat als de brancheorganisaties verdeeld zijn, het CBR de vrije hand heeft om haar beleid door te voeren. En dat pakt niet altijd goed uit voor de rijschoolhouder. We moeten onze gezamenlijke belangen behartigen en nog meer als serieuze gesprekspartner voor onder meer CBR en het ministerie gezien worden. Zo nodig gaan we daar ook voor strijden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “Frank Hoornenborg nieuwe voorzitter Bovag Rijscholen”

Peter Kruijdenberg|19.09.19|12:00

10 jaar geleden al een plan voor blijvende verkeerseducatie gepresenteerd bij bovag 3 jaar op vergadering van noord oost op agenda gestaan ,maar niets mee gedaan ben eventueel bereid toe lichting te geven ,ben in 2015 gestopt met rijschool us geen l lid meer van bovag .denk toch nog altijd aan de tijd dat ik lid was en voorzitter van noord oost vele doden echter zonder een verplichte educatie komen wij er helaas niet uit vriendelijke groeten Peter kruijdenberg Twello
T

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.