Maximumsnelheden rijkswegen inzichtelijk op wegenkaart

Rijkswaterstaat heeft twee wegenkaarten gepubliceerd waarop per snelweg te zien is welke maximumsnelheid er geldt. Voor zowel de snelheden overdag als ’s avonds is een versie beschikbaar. De kaarten moeten onduidelijkheden over de verschillende gehanteerde maximumsnelwegen op de Nederlandse rijkswegen wegnemen.

Rijkswaterstaat onderscheidt vier snelheidslimieten: 100 km/u, 120 km/u, 130 km/u en overige maximumsnelheden. “De informatie op deze kaarten kan veranderen”, zo geeft de overheidsorganisatie aan. “De snelheidsaanduiding op de borden langs en boven de weg is leidend.”

Maximumsnelheid

Voor zowel de maximumsnelheid overdag (tussen 6.00 en 19.00 uur) en de limieten in de avond en nacht (19.00 tot 6.00 uur) zijn overzichten gemaakt. Er is ook een tekstuele versie beschikbaar.

Om een einde aan de verwarring over maximumsnelheden op de autosnelwegen te maken, maakte Rijkswaterstaat vorige maand ook al een begin met de vervanging van 5.000 hectometerbordjes. Op de hele kilometer komen bordjes te staan die voorzien zijn van de geldende maxima. De uitrol zal de komende tijd stapsgewijs plaatsvinden.

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Maximumsnelheden rijkswegen inzichtelijk op wegenkaart”

Gerard van der Zalm|17.06.14|18:10

Gerard,
De kaarten over de verschillende gehanteerde maximumsnelwegen op de Nederlandse rijkswegen is een handig hulpmiddel voor mensen die de kleuren kunnen onderscheiden. Ik heb er niets aan omdat ik de kleuren niet kan onderscheiden. Zal ik toch op de borden moeten letten zoals iedereen dat hoort te doen.

MAXS|08.07.14|14:00

check ook eens de gratis maximumsnelheden app MAXS (www.maxs.nl). Werkt een stuk makkelijker dan een pdf

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Maximumsnelheden rijkswegen inzichtelijk op wegenkaart | RijschoolPro

Maximumsnelheden rijkswegen inzichtelijk op wegenkaart

Rijkswaterstaat heeft twee wegenkaarten gepubliceerd waarop per snelweg te zien is welke maximumsnelheid er geldt. Voor zowel de snelheden overdag als ’s avonds is een versie beschikbaar. De kaarten moeten onduidelijkheden over de verschillende gehanteerde maximumsnelwegen op de Nederlandse rijkswegen wegnemen.

Rijkswaterstaat onderscheidt vier snelheidslimieten: 100 km/u, 120 km/u, 130 km/u en overige maximumsnelheden. “De informatie op deze kaarten kan veranderen”, zo geeft de overheidsorganisatie aan. “De snelheidsaanduiding op de borden langs en boven de weg is leidend.”

Maximumsnelheid

Voor zowel de maximumsnelheid overdag (tussen 6.00 en 19.00 uur) en de limieten in de avond en nacht (19.00 tot 6.00 uur) zijn overzichten gemaakt. Er is ook een tekstuele versie beschikbaar.

Om een einde aan de verwarring over maximumsnelheden op de autosnelwegen te maken, maakte Rijkswaterstaat vorige maand ook al een begin met de vervanging van 5.000 hectometerbordjes. Op de hele kilometer komen bordjes te staan die voorzien zijn van de geldende maxima. De uitrol zal de komende tijd stapsgewijs plaatsvinden.

Auteur: Roosmarijn Dierick

2 reacties op “Maximumsnelheden rijkswegen inzichtelijk op wegenkaart”

Gerard van der Zalm|17.06.14|18:10

Gerard,
De kaarten over de verschillende gehanteerde maximumsnelwegen op de Nederlandse rijkswegen is een handig hulpmiddel voor mensen die de kleuren kunnen onderscheiden. Ik heb er niets aan omdat ik de kleuren niet kan onderscheiden. Zal ik toch op de borden moeten letten zoals iedereen dat hoort te doen.

MAXS|08.07.14|14:00

check ook eens de gratis maximumsnelheden app MAXS (www.maxs.nl). Werkt een stuk makkelijker dan een pdf

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.