CBR Gebouw

Examencentrum Eindhoven dicht wegens ITEC-verbouwing

Het CBR-examencentrum in Eindhoven wordt vanaf 28 juli als eerste locatie in Nederland geschikt gemaakt voor theorie-toetsen met het nieuwe afnamesysteem. Tijdens die verbouwing worden de praktijkexamens en de theorietesten dan ook afgenomen vanuit andere examenlocaties. Vanaf 8 september is het examencentrum weer in gebruik. Dat meldt het CBR.

De praktijkexamens en de rijtesten worden in de verbouwingsperiode afgenomen vanuit sportclub David Lloyd in Veldhoven. Theoriekandidaten kunnen bij de andere theoriecentra in de omgeving terecht, zo laat het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen weten.

Examenlocatie

Vanaf 8 september kunnen kandidaten voor de praktijkexamens en rijtesten weer in het Eindhovense examencentrum nieuwe stijl terecht. Kandidaten zullen het theorie-examen overigens pas vanaf eind september op de nieuwe locatie maken. Dan via touch-screen, aldus het CBR.

De CCV theorie-examens wijken voor de locatie Eindhoven tot januari 2015 op zaterdagen uit naar het Nobis Motel is Asten. Op doordeweekse dagen worden de theoretische CCV-toetsen op andere locaties van het CBR afgenomen.

Afnamesysteem

Het CBR gaat het huidige theorie-afnamesysteem vernieuwen, omdat het klassikale examen naar zeggen van het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen niet meer aansluit bij deze tijd. Het CBR streeft ernaar het huidige klassikale theorie-examen per 1 januari 2015 tot het verleden te laten behoren.

Voorlopig verandert er met ITEC niets aan de inhoud van het theorie-examen. Het is nu een technische verandering, niet inhoudelijk. “Het moet gedurende het proces van de uitrol namelijk niet uitmaken of je nog in een ‘oud’ gebouw het examen maakt of dat je al in een omgebouwde theoriezaal de vragen moet beantwoorden”, zo liet het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen eerder al weten.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Examencentrum Eindhoven dicht wegens ITEC-verbouwing | RijschoolPro
CBR Gebouw

Examencentrum Eindhoven dicht wegens ITEC-verbouwing

Het CBR-examencentrum in Eindhoven wordt vanaf 28 juli als eerste locatie in Nederland geschikt gemaakt voor theorie-toetsen met het nieuwe afnamesysteem. Tijdens die verbouwing worden de praktijkexamens en de theorietesten dan ook afgenomen vanuit andere examenlocaties. Vanaf 8 september is het examencentrum weer in gebruik. Dat meldt het CBR.

De praktijkexamens en de rijtesten worden in de verbouwingsperiode afgenomen vanuit sportclub David Lloyd in Veldhoven. Theoriekandidaten kunnen bij de andere theoriecentra in de omgeving terecht, zo laat het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen weten.

Examenlocatie

Vanaf 8 september kunnen kandidaten voor de praktijkexamens en rijtesten weer in het Eindhovense examencentrum nieuwe stijl terecht. Kandidaten zullen het theorie-examen overigens pas vanaf eind september op de nieuwe locatie maken. Dan via touch-screen, aldus het CBR.

De CCV theorie-examens wijken voor de locatie Eindhoven tot januari 2015 op zaterdagen uit naar het Nobis Motel is Asten. Op doordeweekse dagen worden de theoretische CCV-toetsen op andere locaties van het CBR afgenomen.

Afnamesysteem

Het CBR gaat het huidige theorie-afnamesysteem vernieuwen, omdat het klassikale examen naar zeggen van het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen niet meer aansluit bij deze tijd. Het CBR streeft ernaar het huidige klassikale theorie-examen per 1 januari 2015 tot het verleden te laten behoren.

Voorlopig verandert er met ITEC niets aan de inhoud van het theorie-examen. Het is nu een technische verandering, niet inhoudelijk. “Het moet gedurende het proces van de uitrol namelijk niet uitmaken of je nog in een ‘oud’ gebouw het examen maakt of dat je al in een omgebouwde theoriezaal de vragen moet beantwoorden”, zo liet het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen eerder al weten.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.