politiebureau

Rotterdammer aangehouden die lesauto met lichtkogel raakte

De Rotterdamse politie heeft de man aangehouden die half juni met een lichtkogel een passerende lesauto raakte. De zogenaamde ‘flare’ die hij afschoot, ging dwars door de zijruit van het lesvoertuig heen, waarbij een 18-jarige leerling van de rijschool gewond raakte. De voorzijde van de lesauto brandde volledig uit. 

De lichtkogel wordt normaal gesproken in de scheepvaart gebruikt, maar werd afgestoken in de rust van een WK-wedstrijd. De 43-jarige rijinstructeur uit Spijkernisse kon met moeite uit de auto komen, zo stelt de politie. Dit naar verluidt omdat de auto na de inslag van de flare met de rechterflank tegen een viaduct eindigde. De leerling raakte gewond wegens rondvliegend glas.

Onderzoek

De 30-jarige Rotterdammer die is aangehouden, heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Hij zit vast op het politiebureau, zo wordt bevestigd.

De Rotterdamse politie deed vrijwel direct na het ongeval een oproep aan getuigen om zich te melden. Echter het signalement van de dader was redelijk beperkt. Dat hij een oranje T-shirt droeg was ‘niet bijzonder’, zo constateerde het politiekorps zelf al. Op het moment dat de man de flare afstak, werd immers de WK-wedstrijd Australië – Nederland gespeeld.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rotterdammer aangehouden die lesauto met lichtkogel raakte | RijschoolPro
politiebureau

Rotterdammer aangehouden die lesauto met lichtkogel raakte

De Rotterdamse politie heeft de man aangehouden die half juni met een lichtkogel een passerende lesauto raakte. De zogenaamde ‘flare’ die hij afschoot, ging dwars door de zijruit van het lesvoertuig heen, waarbij een 18-jarige leerling van de rijschool gewond raakte. De voorzijde van de lesauto brandde volledig uit. 

De lichtkogel wordt normaal gesproken in de scheepvaart gebruikt, maar werd afgestoken in de rust van een WK-wedstrijd. De 43-jarige rijinstructeur uit Spijkernisse kon met moeite uit de auto komen, zo stelt de politie. Dit naar verluidt omdat de auto na de inslag van de flare met de rechterflank tegen een viaduct eindigde. De leerling raakte gewond wegens rondvliegend glas.

Onderzoek

De 30-jarige Rotterdammer die is aangehouden, heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Hij zit vast op het politiebureau, zo wordt bevestigd.

De Rotterdamse politie deed vrijwel direct na het ongeval een oproep aan getuigen om zich te melden. Echter het signalement van de dader was redelijk beperkt. Dat hij een oranje T-shirt droeg was ‘niet bijzonder’, zo constateerde het politiekorps zelf al. Op het moment dat de man de flare afstak, werd immers de WK-wedstrijd Australië – Nederland gespeeld.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.