CBR maakt video: ‘Zo gaat het nieuwe theorie-examen’

VIDEO – Het CBR heeft een kort animatie-filmpje voor theorie-kandidaten gemaakt: ‘Zo gaat het nieuwe theorie-examen’. Op die manier kunnen leerlingen zien hoe het er na de implementatie van het nieuwe theorie-afnamesysteem aan toe gaat voor, tijdens en na de toets. Het filmpje is sinds dinsdag via youtube te bekijken. Bij bezoekers van de Lesauto Testdag, die de animatie als een van de eersten zien tijdens de CBR-workshopsessie over het nieuwe theorie-afnamesysteem, werd de animatie goed ontvangen.

De animatie is gemaakt in navolging van de eerder verschenen video’s over het theorie-, praktijk- en het faalangst-examen. Enkele maanden geleden volgde daarnaast een filmpje over de Tussentijdse Toets.

Theorie-examen

In mei van dit jaar kwam het CBR al naar buiten met een filmstrip met uitleg over de procedure rond het theorie-examen via het nieuwe afname-systeem. Job, de getekende jongen van die infosheet, heeft ook in het geanimeerde filmpje de hoofdrol.

Het de nieuwe video is bedoeld voor kandidaten en wordt naar zeggen van het CBR met der tijd vervangen door een filmpje met echte beelden zoals die nu al van het theorie-examen, de Tussentijdse Toets, het praktijk-examen en het faalangst-examen beschikbaar zijn.

Afnamesysteem

Bekijk hieronder het animatie-filmpje: ‘Zo gaat het nieuwe theorie-examen’:

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.