LZV, Lange Zware Vrachtwagen, Rijschool Van Buuren

VTL maakt nieuwe partners BBL-opleiding vrachtauto bekend

VTL heeft haar nieuwe partnerschappen met BBL-opleiders voor de periode 2015-2016 bekendgemaakt. Tijdens het offerteproces zijn in totaal 24 rijscholen geselecteerd die de vrachtauto-opleiding voor de werk- en leertrajecten aan mogen bieden. Dat laat het Sectorinstituut Transport en Logistiek weten. VTL gaat met 11 nieuwe opleiders in zee, met 13 rijscholen liepen in de vorige gunning al contracten. Na jaren van samenwerken stopt VTL definitief het partnerschap met grote opleiders als Kees van Iersel en Verkeersschool Berend Knol. Twee bezwaren lopen nog.

De offerteprocedure werd uitgevoerd omdat de BBL-contracten per 31 december 2014 afliepen. “In verband met marktwerking zijn alle opleiders in Nederland in de gelegenheid gesteld om één of meerdere offertes uit te brengen voor het uitvoeren van BBL-rijopleidingen in een bepaalde regio”, zo meldt het sectorinstituut. Na een openbare offerteprocedure werden begin oktober voorlopige gunningen bekendgemaakt. Opleiders die het niet met de gunning eens waren hadden vervolgens de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen.

Opleider

De opleiders die per 2015 de BBL-rijopleiding verzorgen zijn:

 • Tilstra Opleidingen
 • Oosterpoort Vakopleiding, Groningen
 • Opleidingscentrum Dibo, Emmen
 • Kreeft Opleidingen, Hoogeveen
 • Van Buuren Opleidingen, Ermelo
 • Verkeerscollege Twente, Almelo
 • Autorijschool de Weerd, Apeldoorn
 • Jaap Speelziek Transportopleidingen, Ede
 • Verkeersschool Wesseldijk, Nijmegen
 • Verkeersschool Keijbeck, Susteren
 • Verkeersschool Osseforth, Elsloo
 • Verkeersschool Het Vertrouwen, Erp
 • Verkeersschool Leeuw, Eindhoven
 • Verkeersschool Willem Verboon, Oosterhout
 • Verkeersschool Tilburg, Tilburg
 • Dek Verkeersopleidingen, Goes
 • Verkeersschool Wierks, Dordrecht
 • Verkeersschool van Buuren, Pijnacker
 • Verkeersschool Bremmer, Benthuizen
 • Van Sprang en Tempo, Santpoort-Noord
 • Verkeersschool Trilling, Amsterdam
 • Hoek Bouma, Avenhorn
Tegen het gunningsvoornemen aan E&R Opleidingen en Verkeersschool Nelen lopen op dit moment nog juridische zaken. Komende week zullen daarin uitspraken worden gedaan, zo laten woordvoerders van de twee verkeersscholen weten. Volgens het Sectorinstituut Transport en Logistiek werden eerder ook bezwaren ingediend tegen de gunningen aan Tilstra Opleidingen, Verkeersschool Keijbeck en Verkeersschool Het Vertrouwen. Die zijn inmiddels door de protesterende partijen ingetrokken, bevestigen de drie BBL-opleiders.

Gunning

STL laat weten: “Wij spreken onze grote waardering uit voor alle opleiders die offertes hebben ingediend. Door het hoge niveau van de ingediende offertes zijn we in staat geweest een nieuwe groep kwalitatief hoogstaande opleiders te selecteren. In samenwerking met deze groep opleiders gaan wij onze BBL-leerlingen vanaf 1 januari 2015 opnieuw een kwalitatief en competitief opleidingspakket aanbieden.”

Roosmarijn Dierick

Lees ook: VTL maakt eind aan jarenlange partnerschappen met rijscholen

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VTL maakt nieuwe partners BBL-opleiding vrachtauto bekend | RijschoolPro
LZV, Lange Zware Vrachtwagen, Rijschool Van Buuren

VTL maakt nieuwe partners BBL-opleiding vrachtauto bekend

VTL heeft haar nieuwe partnerschappen met BBL-opleiders voor de periode 2015-2016 bekendgemaakt. Tijdens het offerteproces zijn in totaal 24 rijscholen geselecteerd die de vrachtauto-opleiding voor de werk- en leertrajecten aan mogen bieden. Dat laat het Sectorinstituut Transport en Logistiek weten. VTL gaat met 11 nieuwe opleiders in zee, met 13 rijscholen liepen in de vorige gunning al contracten. Na jaren van samenwerken stopt VTL definitief het partnerschap met grote opleiders als Kees van Iersel en Verkeersschool Berend Knol. Twee bezwaren lopen nog.

De offerteprocedure werd uitgevoerd omdat de BBL-contracten per 31 december 2014 afliepen. “In verband met marktwerking zijn alle opleiders in Nederland in de gelegenheid gesteld om één of meerdere offertes uit te brengen voor het uitvoeren van BBL-rijopleidingen in een bepaalde regio”, zo meldt het sectorinstituut. Na een openbare offerteprocedure werden begin oktober voorlopige gunningen bekendgemaakt. Opleiders die het niet met de gunning eens waren hadden vervolgens de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen.

Opleider

De opleiders die per 2015 de BBL-rijopleiding verzorgen zijn:

 • Tilstra Opleidingen
 • Oosterpoort Vakopleiding, Groningen
 • Opleidingscentrum Dibo, Emmen
 • Kreeft Opleidingen, Hoogeveen
 • Van Buuren Opleidingen, Ermelo
 • Verkeerscollege Twente, Almelo
 • Autorijschool de Weerd, Apeldoorn
 • Jaap Speelziek Transportopleidingen, Ede
 • Verkeersschool Wesseldijk, Nijmegen
 • Verkeersschool Keijbeck, Susteren
 • Verkeersschool Osseforth, Elsloo
 • Verkeersschool Het Vertrouwen, Erp
 • Verkeersschool Leeuw, Eindhoven
 • Verkeersschool Willem Verboon, Oosterhout
 • Verkeersschool Tilburg, Tilburg
 • Dek Verkeersopleidingen, Goes
 • Verkeersschool Wierks, Dordrecht
 • Verkeersschool van Buuren, Pijnacker
 • Verkeersschool Bremmer, Benthuizen
 • Van Sprang en Tempo, Santpoort-Noord
 • Verkeersschool Trilling, Amsterdam
 • Hoek Bouma, Avenhorn
Tegen het gunningsvoornemen aan E&R Opleidingen en Verkeersschool Nelen lopen op dit moment nog juridische zaken. Komende week zullen daarin uitspraken worden gedaan, zo laten woordvoerders van de twee verkeersscholen weten. Volgens het Sectorinstituut Transport en Logistiek werden eerder ook bezwaren ingediend tegen de gunningen aan Tilstra Opleidingen, Verkeersschool Keijbeck en Verkeersschool Het Vertrouwen. Die zijn inmiddels door de protesterende partijen ingetrokken, bevestigen de drie BBL-opleiders.

Gunning

STL laat weten: “Wij spreken onze grote waardering uit voor alle opleiders die offertes hebben ingediend. Door het hoge niveau van de ingediende offertes zijn we in staat geweest een nieuwe groep kwalitatief hoogstaande opleiders te selecteren. In samenwerking met deze groep opleiders gaan wij onze BBL-leerlingen vanaf 1 januari 2015 opnieuw een kwalitatief en competitief opleidingspakket aanbieden.”

Roosmarijn Dierick

Lees ook: VTL maakt eind aan jarenlange partnerschappen met rijscholen

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.