CBR-storing duurt voort: ook woensdag examens afgelast

Het ICT-probleem bij het CBR is ook woensdag nog niet opgelost. Als gevolg daarvan worden theorie-examens nieuwe stijl in Haarlem, Schelluinen, Eindhoven en Groningen voor woensdag 28 januari wederom de hele dag afgelast. Ook de individueel begeleide examens in Leusden en Zwolle kunnen vanwege de storing niet worden afgenomen. Dat laat het CBR weten.

De examens nieuwe stijl in Rijswijk en Arnhem zijn tot 13.00 uur vandaag afgelast. Vooralsnog worden vanaf dat tijdstip op die twee locaties wel weer theorie-toetsen afgenomen.

Examen

Een team van in- en externe experts werkt ook woensdag weer aan een structurele oplossing en alternatieven zodat kandidaten zo snel mogelijk examen kunnen doen. Het CBR zet ondertussen extra capaciteit in op de geopende centra, zo laat het bureau weten.

Alle examenkandidaten van wie de theorie-examen niet doorgaan krijgen van het CBR persoonlijk bericht. Zij krijgen met voorrang een nieuw examenmoment aangeboden of hun examengeld terug. “Kandidaten die binnenkort praktijkexamen doen helpen we met een passende oplossing”, zo wordt aangegeven.

Theorie

Volgens het CBR is nog steeds onduidelijk wanneer de storing opgelost is en kandidaten weer examens in de nieuwe stijl kunnen gaan maken. Het advies luidt woensdag dan ook wederom voor vertrek naar een examencentrum op de website van het CBR kijken voor de laatste stand van zaken.

De klassikale en individueel begeleide examens in Den Bosch, Heerlen, Nijmegen en Leeuwarden gaan overigens wel door, zo stelt het CBR.

ICT

Maandag en dinsdag werden de theorie-examens nieuwe stijl al voor de gehele dag afgelast. Volgens het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen heeft de storing te maken met voorbereidingen die worden getroffen voor de 24-uurs openstelling van Mijn CBR.

Het bureau wil dat Mijn CBR dag en nacht bereikbaar wordt in plaats de huidige situatie waarin het portaal ‘s nachts dicht gaat voor onderhoud. Het ICT-systeem bij Rijgeschiktheid is een van de punten uit het CBR-verbeterprogramma dat eind 2016 afgerond moet zijn.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR-storing duurt voort: ook woensdag examens afgelast | RijschoolPro

CBR-storing duurt voort: ook woensdag examens afgelast

Het ICT-probleem bij het CBR is ook woensdag nog niet opgelost. Als gevolg daarvan worden theorie-examens nieuwe stijl in Haarlem, Schelluinen, Eindhoven en Groningen voor woensdag 28 januari wederom de hele dag afgelast. Ook de individueel begeleide examens in Leusden en Zwolle kunnen vanwege de storing niet worden afgenomen. Dat laat het CBR weten.

De examens nieuwe stijl in Rijswijk en Arnhem zijn tot 13.00 uur vandaag afgelast. Vooralsnog worden vanaf dat tijdstip op die twee locaties wel weer theorie-toetsen afgenomen.

Examen

Een team van in- en externe experts werkt ook woensdag weer aan een structurele oplossing en alternatieven zodat kandidaten zo snel mogelijk examen kunnen doen. Het CBR zet ondertussen extra capaciteit in op de geopende centra, zo laat het bureau weten.

Alle examenkandidaten van wie de theorie-examen niet doorgaan krijgen van het CBR persoonlijk bericht. Zij krijgen met voorrang een nieuw examenmoment aangeboden of hun examengeld terug. “Kandidaten die binnenkort praktijkexamen doen helpen we met een passende oplossing”, zo wordt aangegeven.

Theorie

Volgens het CBR is nog steeds onduidelijk wanneer de storing opgelost is en kandidaten weer examens in de nieuwe stijl kunnen gaan maken. Het advies luidt woensdag dan ook wederom voor vertrek naar een examencentrum op de website van het CBR kijken voor de laatste stand van zaken.

De klassikale en individueel begeleide examens in Den Bosch, Heerlen, Nijmegen en Leeuwarden gaan overigens wel door, zo stelt het CBR.

ICT

Maandag en dinsdag werden de theorie-examens nieuwe stijl al voor de gehele dag afgelast. Volgens het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen heeft de storing te maken met voorbereidingen die worden getroffen voor de 24-uurs openstelling van Mijn CBR.

Het bureau wil dat Mijn CBR dag en nacht bereikbaar wordt in plaats de huidige situatie waarin het portaal ‘s nachts dicht gaat voor onderhoud. Het ICT-systeem bij Rijgeschiktheid is een van de punten uit het CBR-verbeterprogramma dat eind 2016 afgerond moet zijn.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.