Bashir zoekt steun rijscholen om praktijkbegeleiding te herzien

Tweede Kamerlid Farshad Bashir (SP) wil met een open brief de rijschoolbranche mobiliseren om zelf in actie te komen tegen de huidige vorm van praktijkbegeleiding. Ook politiek heeft hij zich hiervoor sterk gemaakt, maar Bashir vreest dat de motie die hij ingediend heeft in de Tweede Kamer onvoldoende steun gaat krijgen. Op 7 april wordt er in de Tweede Kamer gestemd over de motie.

Bashir pleit in zijn brief, net als hij eerder op VerkeersPro toelichtte, voor een nuttiger bijscholing, waarin het ook echt gaat om scholing en niet de mogelijke sanctie overheerst.

Motie

“Nu zitten veel rijinstructeurs vijf jaar tegen een examen aan te hikken waar veel vanaf hangt: je werk, je inkomen, je onderneming en je toekomst. Hierdoor zijn veel mensen ook nog eens gespannen tijdens de praktijkbegeleiding. Dit is geen optimale omstandigheid om iemand vaardigheden bij te brengen om zijn of haar vak beter uit te oefenen”, aldus het Kamerlid in zijn brief.

Samen met Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) heeft Bashir een motie ingediend, met daarin het voorstel om de huidige praktijkbegeleiding te vervangen door een nieuwe vorm van bijscholing. Ook stellen ze voor dat het verliezen van de lesbevoegdheid als sanctie geschrapt wordt. Die sanctie is te veel te zwaar, vinden de Kamerleden en hangt vijf jaar lang als een zwaard van Damocles boven de hoofden van de rijschoolhouders.

Kamerleden benaderen

De SP’er schat nu in dat zijn motie weggestemd gaat worden omdat er onvoldoende steun is vanuit de andere fracties. Daarom zoekt hij nu steun bij de branche zelf. Bashir roept instructeurs en rijschoolhouders die zijn visie delen om zelf hun verhaal te doen en Kamerleden te benaderen met hun persoonlijke ervaringen. “De minister, maar ook veel Kamerleden luisteren alleen maar de branche”, vermoedt Bashir.

De volledige brief van Farshad Bashir is hier te vinden.

Lees ook: 

SP wil af van sanctie WRM-praktijkscholing rijinstructeurs

Auteur: Yvonne Ton

24 reacties op “Bashir zoekt steun rijscholen om praktijkbegeleiding te herzien”

Youran van Ark|26.03.15|11:33

Voor die 17mensen op de 8000!?
No way dat de fracties al die moeite gaan doen.
Motie is helaas kansloos.

Corry de Jong|26.03.15|11:46

# Youran vd Ark lezen is moeilijk he er hebben nog geen 8000 instr. examen gedaan hoor! Van de 76 instr die examen hebben gedaan zijn er 17!!! gezakt.
Ik hoop voor jou dat je het nooit mee zal maken dat je zakt.

Leo van Bruggen|26.03.15|13:55

Mijn brief is verstuurd via de mail, graag allen in grote getale mailen of bellen!! Niet geschoten is altijd mis!!!!

Beatrix Stolze|26.03.15|13:59

Vorig jaar op 66 jarige leeftijd gestopt met onze rijschool die 45 jaar bestond. Dat je theorie moet bijscholen vind ik normaal, maar een KUNSTJE doen op een wijze die iedere weldenkende rijinstructeur ronduit belachelijk vindt, wordt niemand wijzer van. Geen verstandige rijschoolhouder zal ooit op die idiote manier les gaan geven. Dus moet er nodig een andere manier worden gevonden om deze bijscholing aanvaardbaar en acceptabel te maken. Hart. groeten van Jaap Stolze. Rijschool JBS Waarland.

Ron van Maaren|26.03.15|14:42

De motie krijgt nooit steun. De strijd is in 1996 gestreden. Ik zelf heb Destijds een procedure gevoerd tegen het min.V&W. Daarna een hoger beroep en een bodemprocedure. Voorstel om te komen tot scholing ipv. Examen is door Dhr. Stellingwerf Christenunie destijds ingebracht. Regelmatig heb ik met advocaten van van Wijmen en Nouwen overleg gehad met div. Kamerfracties. Onze stichting heeft alles verloren. JAMMER GEMISTE KANS. Ik heb geleerd dat je het goede moet belonen in plaats van straffen.

Ron van Maaren|26.03.15|14:51

Overigens stond er in de Memorie van toelichting in de WRM 1974 dat afgegeven instructeursbewijzen Voor het leven geldig zouden zijn. Daar is onder Minister Westerterp (toenmalige minister V&W. Bewust voor gekozen. Omdat destijds niet werd ingezien dat een beperkte geldigheidsduur de verkeersveiligheid ten goede zou komen. In 1996 oordeelde de rechter anders, die stelde dat het algemeen belang van de verkeersveiligheid gold boven het individuele belang van de rijinstructeur.

Ron van Maaren|26.03.15|15:02

Misschien dat dhr. Martijn van Helvert en dhr. Bashir eens met mij contact kunnen opnemen.
Af en toe heb ik best wel eens goede ideen. Bovendien weet ik van de hoed en de rand en ben ik volledig op de hoogte van de rol die alle partijen er in gespeeld hebben. Daarmee doel ik op een branche vereniging waarvan ik de naam niet noem maar die begint met een B.
Hetgeen nu gebeurt dat heb ik in 1996 al voorspeld.

Corry de Jong|26.03.15|15:08

# Ron probeer positief te blijven denken. 1996 is al weer tijdje geleden

Ron En Jannie|26.03.15|15:55

Ik ben het eens met de motie. Als instructeur mag je iets anders van een bijscholing verwachten dan het kunstje doen op een vastgestelde manier. Het IBKI is een oud instituut, weinig innovatief en doet al jaren het ‘oude’ kunstje. Nu ga je er alleen naar toe om je te laten beoordelen. Hoezo bijscholing? Het IBKI zou er goed aan doen om haar rol in de branche nog eens te bekijken. Ik denk ook dat de motie het niet gaat halen. Helaas. Op naar de volgende show..

Teun Sulsters|26.03.15|16:19

Wat is er tegen deze bijscholing. De instructeur die zijn vak verstaat heeft geen probleem met de huidige stand van zaken.
Er zit gewoon veel teveel kaf tussen het koren. Laat de IBKI maar flik zeven. Zo worden het goede van de slechte gescheiden.

Casper Roelofs|26.03.15|17:54

bij scholen en examen doen ok maar beoordeeld worden door een conculega die voor minder dan 20 uur op de loonlijst van zijn eigen rijschool staat gaat mij wel iets te ver !!!!

Peter Hanemaaijer|26.03.15|19:30

Gedaan!!!

Bert de Weerd|26.03.15|20:10

@Teun Sulsters, wat een onzin zit je hier te verkondigen. De instructeur die zijn vak verstaat heeft juist de grootste problemen met deze bijscholing. Ben je overigens rijinstructeur of ??
Het is namelijk geen bijscholing maar een examen. Bijscholing heb ik geen moeite mee. Een examen op het uitvoeren van een zeer theoretisch protocol wél. Zoals wij rijinstructeurs behandeld worden ervaar ik als een belediging voor ons vak. Bovendien zijn de gevolgen wanneer je zakt veel te groot!

Bert de Weerd|26.03.15|20:28

@Ron van Maaren,
Hoop doet leven wordt er vaak gezegd.. Ik hoop dat er in de Tweede Kamer voldoende mensen zijn die door de mooie praatjes van de minister heen prikken, naar de feiten kijken en beschikken over een gezonde dosis realiteitszin zodat we binnenkort van dat onzinnige examen af zijn!

Verder hoop ik dat je je verhaal, zoals Bashir vraagt, kenbaar maakt bij de verschillende partijen in de Tweede Kamer.

Marianne Schiele|27.03.15|00:11

Een PB kost oefentijd, geld en gederfde omzet. Het toneelstukje zit m vooral in de nutteloze toeters en bellen.
Het is gestructureerd een robotleerling een instructieles geven; zulke leerlingen heb ik niet en bestaan ook niet.
Het is geen goede meting dat een instructeur voldoet. Het slagingspercentage moet gekoppeld zijn aan de instructeurspas en dat moet meewegen bij een toetsing.
Ik zie niets in de Kamerleden overladen met reacties. Daar hebben we onze branche organisaties voor.

Corry de Jong|27.03.15|01:17

@ Marianne Schiele,
Een kamerlid vraagt je te reageren! De branche organisaties hebben tot nu toe niets bereikt.
@ Teun Suisters ik sluit me aan bij Bert de Weerd.

En jammer als rij-instr. weer geen actie ondernemen, wel commentaar leveren op deze praktijkbegeleiding (examen) maar vervolgens weer niets doen, hoe moeilijk is een mailtje sturen…. niet geschoten is altijd mis…

Ron Bosvelt|27.03.15|09:07

Rijinstructeurs zijn veel beter les gaan geven de afgelopen decennia, mindrr examinatoren werk dus.
Bingo : slimme overheid roept de belachelijke praktijkles in het leven, BINGO : KASSA, OPGELOST + extra inkomsten voor de overheid.
Je loopt het risico door de Ibki examinatoren psychologisch in 1 dwangbuis gezet te worden, doe je het in hun ogen niet goed genoeg, word je nog afgezeken ook schande.
Het wordt tijd dat kamerleden elke 5 jaar verplicht 5 keer bijscholing gaan doen.

Kenny Willemsen|28.03.15|02:59

ibki of innovam vinden innovatie zo belangrijk maar doen er niks mee innoveren alleen hun eigen portemonnee keer op keer. zelfde geldt voor de belangenvereniging met de grote B Dhr Basir luistert naar de branche en probeert te helpen. gezien de reacties hier staat hij niet sterk terwijl iedereen wel kan klagen. Neem dan ook de kans om te mailen en hier je reactie te zetten. Misschien dat er dan GEHOOR gevonden wordt. Dhr Basir en andere kunnen echter met alleen klagen biedt dus een oplossing.

Bert de Weerd|28.03.15|08:28

@Kenny Willemsen, zo is het.

Niets doen heeft nog nooit iets veranderd. De minister heeft het er telkens over dat de branche dit wil. De branche wil dit niet! Hoe de minister daar bij komt blijft een raadsel. Zelfs uit het evaluatie rapport en de internet consultatie uitgevoerd in opdracht van het ministerie blijkt dat.

Voor de juiste beeldvorming van de Tweede Kamerleden is het belangrijk dat men dit weet. Alleen dan kan er wat veranderen!

Ik hoop dat de heer Basir dit voor elkaar kan krijgen en je hoort iedereen hier over klagen we hebben maar 19 a 20 reacties dus mensen als wij samen hier iets aan verandering in willen hebben of zien dan moeten we wel masaal met z’n allen ook hier gehoor aan geven mede collega’s ik hoop dat er veel meer alle collega’s gaan reageren dank u wel gr jules

Francois Bedeschi|31.03.15|20:48

De motie is zwak en inhoudelijk te licht. Feit blijft dat er veel slechte rijscholen zijn en dat gaat ten koste van de goede.Tuurlijk zitten er elementen in de WRM praktijkbijscholing die behoorlijk’schools’zijn maar ja, het frame kun je als handvat gebruiken. en blij dat het kaf van het koren wordt gescheiden.Wel belachelijk dat de bijscholing 2x moet?!?! Ook de kosten die hier mee samen hangen zijn voor een gemiddelde rijschool veel te hoog!

Rij School|01.04.15|17:13

Gepubliceerd op Verkeerspro 07-10-2014
Rijschoolhouder Bert de Weerd biedt dinsdagmiddag de petitie ‘Stop de sanctie op het WRM-protocol’ aan in de Tweede Kamer aan de voorzitter van de Kamer en de leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu.
Misschien ook even doormailen aan al deze kamer leden?
Het is denk ik tegen beter weten in, want als de minister van I & M ergens goed in is dan is dat vooral niet luisteren naar de werkvloer! Een gemiste kans van deze mini ster!

Johan Bekenkamp|01.04.15|23:10

heb bashir al een mail gestuurd hoe ik er tegen oversta .
dat het alleen een geld kwestie is van de opleiding scholen ,zelf nu een opleiding voor hoe je leerlingen kunt benaderen omdat er zo veel rijscholen zijn .maar wel door blijven opleiden voor rijinstructeur waar er al jaren genoeg van is .

Bies Ganput|02.04.15|23:20

02-04-2015 23:05 anoneme Rijschool.
geachte rijschool houders waar zijn jullie als jullie nu niet wakker zijn gaat het ten koste van jullie brood aub wakker worden steun dhr Basir laat hem wat waar maar het komt allen ten goede versterk de motie van hem niet geprobeert,kansen laten liggen alles is al zo duur hele rijschoolmarkt verziekt en nou deze sanctie.ze hebben nits beter te doen brood afpaakken van de goede rijinstucteur om deze ellende uit de weg te ver helpen motie van de heer Basir ….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bashir zoekt steun rijscholen om praktijkbegeleiding te herzien | RijschoolPro

Bashir zoekt steun rijscholen om praktijkbegeleiding te herzien

Tweede Kamerlid Farshad Bashir (SP) wil met een open brief de rijschoolbranche mobiliseren om zelf in actie te komen tegen de huidige vorm van praktijkbegeleiding. Ook politiek heeft hij zich hiervoor sterk gemaakt, maar Bashir vreest dat de motie die hij ingediend heeft in de Tweede Kamer onvoldoende steun gaat krijgen. Op 7 april wordt er in de Tweede Kamer gestemd over de motie.

Bashir pleit in zijn brief, net als hij eerder op VerkeersPro toelichtte, voor een nuttiger bijscholing, waarin het ook echt gaat om scholing en niet de mogelijke sanctie overheerst.

Motie

“Nu zitten veel rijinstructeurs vijf jaar tegen een examen aan te hikken waar veel vanaf hangt: je werk, je inkomen, je onderneming en je toekomst. Hierdoor zijn veel mensen ook nog eens gespannen tijdens de praktijkbegeleiding. Dit is geen optimale omstandigheid om iemand vaardigheden bij te brengen om zijn of haar vak beter uit te oefenen”, aldus het Kamerlid in zijn brief.

Samen met Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) heeft Bashir een motie ingediend, met daarin het voorstel om de huidige praktijkbegeleiding te vervangen door een nieuwe vorm van bijscholing. Ook stellen ze voor dat het verliezen van de lesbevoegdheid als sanctie geschrapt wordt. Die sanctie is te veel te zwaar, vinden de Kamerleden en hangt vijf jaar lang als een zwaard van Damocles boven de hoofden van de rijschoolhouders.

Kamerleden benaderen

De SP’er schat nu in dat zijn motie weggestemd gaat worden omdat er onvoldoende steun is vanuit de andere fracties. Daarom zoekt hij nu steun bij de branche zelf. Bashir roept instructeurs en rijschoolhouders die zijn visie delen om zelf hun verhaal te doen en Kamerleden te benaderen met hun persoonlijke ervaringen. “De minister, maar ook veel Kamerleden luisteren alleen maar de branche”, vermoedt Bashir.

De volledige brief van Farshad Bashir is hier te vinden.

Lees ook: 

SP wil af van sanctie WRM-praktijkscholing rijinstructeurs

Auteur: Yvonne Ton

24 reacties op “Bashir zoekt steun rijscholen om praktijkbegeleiding te herzien”

Youran van Ark|26.03.15|11:33

Voor die 17mensen op de 8000!?
No way dat de fracties al die moeite gaan doen.
Motie is helaas kansloos.

Corry de Jong|26.03.15|11:46

# Youran vd Ark lezen is moeilijk he er hebben nog geen 8000 instr. examen gedaan hoor! Van de 76 instr die examen hebben gedaan zijn er 17!!! gezakt.
Ik hoop voor jou dat je het nooit mee zal maken dat je zakt.

Leo van Bruggen|26.03.15|13:55

Mijn brief is verstuurd via de mail, graag allen in grote getale mailen of bellen!! Niet geschoten is altijd mis!!!!

Beatrix Stolze|26.03.15|13:59

Vorig jaar op 66 jarige leeftijd gestopt met onze rijschool die 45 jaar bestond. Dat je theorie moet bijscholen vind ik normaal, maar een KUNSTJE doen op een wijze die iedere weldenkende rijinstructeur ronduit belachelijk vindt, wordt niemand wijzer van. Geen verstandige rijschoolhouder zal ooit op die idiote manier les gaan geven. Dus moet er nodig een andere manier worden gevonden om deze bijscholing aanvaardbaar en acceptabel te maken. Hart. groeten van Jaap Stolze. Rijschool JBS Waarland.

Ron van Maaren|26.03.15|14:42

De motie krijgt nooit steun. De strijd is in 1996 gestreden. Ik zelf heb Destijds een procedure gevoerd tegen het min.V&W. Daarna een hoger beroep en een bodemprocedure. Voorstel om te komen tot scholing ipv. Examen is door Dhr. Stellingwerf Christenunie destijds ingebracht. Regelmatig heb ik met advocaten van van Wijmen en Nouwen overleg gehad met div. Kamerfracties. Onze stichting heeft alles verloren. JAMMER GEMISTE KANS. Ik heb geleerd dat je het goede moet belonen in plaats van straffen.

Ron van Maaren|26.03.15|14:51

Overigens stond er in de Memorie van toelichting in de WRM 1974 dat afgegeven instructeursbewijzen Voor het leven geldig zouden zijn. Daar is onder Minister Westerterp (toenmalige minister V&W. Bewust voor gekozen. Omdat destijds niet werd ingezien dat een beperkte geldigheidsduur de verkeersveiligheid ten goede zou komen. In 1996 oordeelde de rechter anders, die stelde dat het algemeen belang van de verkeersveiligheid gold boven het individuele belang van de rijinstructeur.

Ron van Maaren|26.03.15|15:02

Misschien dat dhr. Martijn van Helvert en dhr. Bashir eens met mij contact kunnen opnemen.
Af en toe heb ik best wel eens goede ideen. Bovendien weet ik van de hoed en de rand en ben ik volledig op de hoogte van de rol die alle partijen er in gespeeld hebben. Daarmee doel ik op een branche vereniging waarvan ik de naam niet noem maar die begint met een B.
Hetgeen nu gebeurt dat heb ik in 1996 al voorspeld.

Corry de Jong|26.03.15|15:08

# Ron probeer positief te blijven denken. 1996 is al weer tijdje geleden

Ron En Jannie|26.03.15|15:55

Ik ben het eens met de motie. Als instructeur mag je iets anders van een bijscholing verwachten dan het kunstje doen op een vastgestelde manier. Het IBKI is een oud instituut, weinig innovatief en doet al jaren het ‘oude’ kunstje. Nu ga je er alleen naar toe om je te laten beoordelen. Hoezo bijscholing? Het IBKI zou er goed aan doen om haar rol in de branche nog eens te bekijken. Ik denk ook dat de motie het niet gaat halen. Helaas. Op naar de volgende show..

Teun Sulsters|26.03.15|16:19

Wat is er tegen deze bijscholing. De instructeur die zijn vak verstaat heeft geen probleem met de huidige stand van zaken.
Er zit gewoon veel teveel kaf tussen het koren. Laat de IBKI maar flik zeven. Zo worden het goede van de slechte gescheiden.

Casper Roelofs|26.03.15|17:54

bij scholen en examen doen ok maar beoordeeld worden door een conculega die voor minder dan 20 uur op de loonlijst van zijn eigen rijschool staat gaat mij wel iets te ver !!!!

Peter Hanemaaijer|26.03.15|19:30

Gedaan!!!

Bert de Weerd|26.03.15|20:10

@Teun Sulsters, wat een onzin zit je hier te verkondigen. De instructeur die zijn vak verstaat heeft juist de grootste problemen met deze bijscholing. Ben je overigens rijinstructeur of ??
Het is namelijk geen bijscholing maar een examen. Bijscholing heb ik geen moeite mee. Een examen op het uitvoeren van een zeer theoretisch protocol wél. Zoals wij rijinstructeurs behandeld worden ervaar ik als een belediging voor ons vak. Bovendien zijn de gevolgen wanneer je zakt veel te groot!

Bert de Weerd|26.03.15|20:28

@Ron van Maaren,
Hoop doet leven wordt er vaak gezegd.. Ik hoop dat er in de Tweede Kamer voldoende mensen zijn die door de mooie praatjes van de minister heen prikken, naar de feiten kijken en beschikken over een gezonde dosis realiteitszin zodat we binnenkort van dat onzinnige examen af zijn!

Verder hoop ik dat je je verhaal, zoals Bashir vraagt, kenbaar maakt bij de verschillende partijen in de Tweede Kamer.

Marianne Schiele|27.03.15|00:11

Een PB kost oefentijd, geld en gederfde omzet. Het toneelstukje zit m vooral in de nutteloze toeters en bellen.
Het is gestructureerd een robotleerling een instructieles geven; zulke leerlingen heb ik niet en bestaan ook niet.
Het is geen goede meting dat een instructeur voldoet. Het slagingspercentage moet gekoppeld zijn aan de instructeurspas en dat moet meewegen bij een toetsing.
Ik zie niets in de Kamerleden overladen met reacties. Daar hebben we onze branche organisaties voor.

Corry de Jong|27.03.15|01:17

@ Marianne Schiele,
Een kamerlid vraagt je te reageren! De branche organisaties hebben tot nu toe niets bereikt.
@ Teun Suisters ik sluit me aan bij Bert de Weerd.

En jammer als rij-instr. weer geen actie ondernemen, wel commentaar leveren op deze praktijkbegeleiding (examen) maar vervolgens weer niets doen, hoe moeilijk is een mailtje sturen…. niet geschoten is altijd mis…

Ron Bosvelt|27.03.15|09:07

Rijinstructeurs zijn veel beter les gaan geven de afgelopen decennia, mindrr examinatoren werk dus.
Bingo : slimme overheid roept de belachelijke praktijkles in het leven, BINGO : KASSA, OPGELOST + extra inkomsten voor de overheid.
Je loopt het risico door de Ibki examinatoren psychologisch in 1 dwangbuis gezet te worden, doe je het in hun ogen niet goed genoeg, word je nog afgezeken ook schande.
Het wordt tijd dat kamerleden elke 5 jaar verplicht 5 keer bijscholing gaan doen.

Kenny Willemsen|28.03.15|02:59

ibki of innovam vinden innovatie zo belangrijk maar doen er niks mee innoveren alleen hun eigen portemonnee keer op keer. zelfde geldt voor de belangenvereniging met de grote B Dhr Basir luistert naar de branche en probeert te helpen. gezien de reacties hier staat hij niet sterk terwijl iedereen wel kan klagen. Neem dan ook de kans om te mailen en hier je reactie te zetten. Misschien dat er dan GEHOOR gevonden wordt. Dhr Basir en andere kunnen echter met alleen klagen biedt dus een oplossing.

Bert de Weerd|28.03.15|08:28

@Kenny Willemsen, zo is het.

Niets doen heeft nog nooit iets veranderd. De minister heeft het er telkens over dat de branche dit wil. De branche wil dit niet! Hoe de minister daar bij komt blijft een raadsel. Zelfs uit het evaluatie rapport en de internet consultatie uitgevoerd in opdracht van het ministerie blijkt dat.

Voor de juiste beeldvorming van de Tweede Kamerleden is het belangrijk dat men dit weet. Alleen dan kan er wat veranderen!

Ik hoop dat de heer Basir dit voor elkaar kan krijgen en je hoort iedereen hier over klagen we hebben maar 19 a 20 reacties dus mensen als wij samen hier iets aan verandering in willen hebben of zien dan moeten we wel masaal met z’n allen ook hier gehoor aan geven mede collega’s ik hoop dat er veel meer alle collega’s gaan reageren dank u wel gr jules

Francois Bedeschi|31.03.15|20:48

De motie is zwak en inhoudelijk te licht. Feit blijft dat er veel slechte rijscholen zijn en dat gaat ten koste van de goede.Tuurlijk zitten er elementen in de WRM praktijkbijscholing die behoorlijk’schools’zijn maar ja, het frame kun je als handvat gebruiken. en blij dat het kaf van het koren wordt gescheiden.Wel belachelijk dat de bijscholing 2x moet?!?! Ook de kosten die hier mee samen hangen zijn voor een gemiddelde rijschool veel te hoog!

Rij School|01.04.15|17:13

Gepubliceerd op Verkeerspro 07-10-2014
Rijschoolhouder Bert de Weerd biedt dinsdagmiddag de petitie ‘Stop de sanctie op het WRM-protocol’ aan in de Tweede Kamer aan de voorzitter van de Kamer en de leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu.
Misschien ook even doormailen aan al deze kamer leden?
Het is denk ik tegen beter weten in, want als de minister van I & M ergens goed in is dan is dat vooral niet luisteren naar de werkvloer! Een gemiste kans van deze mini ster!

Johan Bekenkamp|01.04.15|23:10

heb bashir al een mail gestuurd hoe ik er tegen oversta .
dat het alleen een geld kwestie is van de opleiding scholen ,zelf nu een opleiding voor hoe je leerlingen kunt benaderen omdat er zo veel rijscholen zijn .maar wel door blijven opleiden voor rijinstructeur waar er al jaren genoeg van is .

Bies Ganput|02.04.15|23:20

02-04-2015 23:05 anoneme Rijschool.
geachte rijschool houders waar zijn jullie als jullie nu niet wakker zijn gaat het ten koste van jullie brood aub wakker worden steun dhr Basir laat hem wat waar maar het komt allen ten goede versterk de motie van hem niet geprobeert,kansen laten liggen alles is al zo duur hele rijschoolmarkt verziekt en nou deze sanctie.ze hebben nits beter te doen brood afpaakken van de goede rijinstucteur om deze ellende uit de weg te ver helpen motie van de heer Basir ….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.