Vijftien CBR-examinatoren opgeleid voor T-rijbewijs

Het CBR heeft in de afgelopen periode vijftien examinatoren voor het T-rijbewijs intern opgeleid, en daar komen er dit jaar nog vijftien bij. Daarnaast ontvangt het bureau steeds meer aanvragen van opleiders voor de keuring van een examenlocatie.

Het T-rijbewijs wordt vanaf 1 juli verplicht om te mogen rijden op landbouw- en bosbouwtrekkers (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS). Het is daarmee de vervanger van het trekkercertificaat. Bezitters van een B-rijbewijs krijgen de T-vermelding automatisch bijgeschreven.

Examinatoren

Het CBR heeft intern vijftien examinatoren zowel praktisch als theoretisch opgeleid zodat zij vanaf begin juli T-examens mogen afnemen. Met het opleiden van nog eens vijftien examinatoren later dit jaar komt het totaal op dertig bevoegde examinatoren. De vijf deskundigen praktische rijgeschiktheid zijn bevoegd voor het afnemen van rijtesten voor het T-rijbewijs

Praktijkkandidaten kunnen vanaf 2 juli afrijden wanneer zij medisch geschikt zijn en geslaagd voor het theorie-examen. Vanaf 1 juli kunnen digitale Eigen verklaringen worden ingediend en geeft het CBR Verklaringen van geschiktheid af voor het T-rijbewijs.

Belangstelling

Het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen ziet dat de belangstelling voor het trekkerexamen toeneemt aan de hand van het aantal aanvragen van opleiders die een locatiekeuring willen laten doen voor een praktijkexamen op locatie (POL). Daarnaast krijgt het CBR adviesaanvragen over de aanschaf van voertuigen en steeds meer voor het schouwen van voertuigen. Examenvoertuigen moeten namelijk zijn goedgekeurd door het CBR voordat ze ingezet mogen worden bij examens.

Medio juni publiceert het CBR een voorlichtingsfilm op de website over het praktijkexamen voor het T-rijbewijs. Zo’n examen is begin juni in scène gezet op de CBR-locatie in Deventer.

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “Vijftien CBR-examinatoren opgeleid voor T-rijbewijs”

Petra Huberts|25.06.15|14:34

mijn man rijd al 36 jaar tractor moet hij nog een T rijbewijs halen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vijftien CBR-examinatoren opgeleid voor T-rijbewijs | RijschoolPro

Vijftien CBR-examinatoren opgeleid voor T-rijbewijs

Het CBR heeft in de afgelopen periode vijftien examinatoren voor het T-rijbewijs intern opgeleid, en daar komen er dit jaar nog vijftien bij. Daarnaast ontvangt het bureau steeds meer aanvragen van opleiders voor de keuring van een examenlocatie.

Het T-rijbewijs wordt vanaf 1 juli verplicht om te mogen rijden op landbouw- en bosbouwtrekkers (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS). Het is daarmee de vervanger van het trekkercertificaat. Bezitters van een B-rijbewijs krijgen de T-vermelding automatisch bijgeschreven.

Examinatoren

Het CBR heeft intern vijftien examinatoren zowel praktisch als theoretisch opgeleid zodat zij vanaf begin juli T-examens mogen afnemen. Met het opleiden van nog eens vijftien examinatoren later dit jaar komt het totaal op dertig bevoegde examinatoren. De vijf deskundigen praktische rijgeschiktheid zijn bevoegd voor het afnemen van rijtesten voor het T-rijbewijs

Praktijkkandidaten kunnen vanaf 2 juli afrijden wanneer zij medisch geschikt zijn en geslaagd voor het theorie-examen. Vanaf 1 juli kunnen digitale Eigen verklaringen worden ingediend en geeft het CBR Verklaringen van geschiktheid af voor het T-rijbewijs.

Belangstelling

Het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen ziet dat de belangstelling voor het trekkerexamen toeneemt aan de hand van het aantal aanvragen van opleiders die een locatiekeuring willen laten doen voor een praktijkexamen op locatie (POL). Daarnaast krijgt het CBR adviesaanvragen over de aanschaf van voertuigen en steeds meer voor het schouwen van voertuigen. Examenvoertuigen moeten namelijk zijn goedgekeurd door het CBR voordat ze ingezet mogen worden bij examens.

Medio juni publiceert het CBR een voorlichtingsfilm op de website over het praktijkexamen voor het T-rijbewijs. Zo’n examen is begin juni in scène gezet op de CBR-locatie in Deventer.

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “Vijftien CBR-examinatoren opgeleid voor T-rijbewijs”

Petra Huberts|25.06.15|14:34

mijn man rijd al 36 jaar tractor moet hij nog een T rijbewijs halen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.