Wederzijdse kansen flexibele rijinstructeurs en grote rijscholen

Het samenbrengen van rijinstructeurs die zich flexibel willen inzetten en rijscholen die juist op zoek zijn naar personeel dat snel inzetbaar is op het juiste moment op de juiste plaats. Met die insteek probeert Anema Personeelsdiensten de behoefte van twee kanten in de branche te vervullen. “Flexibele rijinstructeurs inzetten bij de grote gevestigde rijscholen helpt de branche vooruit.”

Anema Personeelsdiensten biedt professionele rijinstructeurs als flexibele uitzendkracht bij rijscholen aan. Het bedrijf onderscheidt zich in de rijschoolbranche van andere uitzendbureaus door de jarenlange specifieke ervaring in deze markt, zo stelt eigenaar Johan Anema. “Het ontlasten van personeel van de grote rijschool is onze specialiteit.”

Gekwalificeerde instructeurs

Anema werft door heel Nederland professionele                                                                                   rijinstructeurs in alle categunnamed (3)orieën met de goede kwalificaties. “Het kan voorkomen dat rijinstructeurs met de goede papieren geen passende baan kunnen vinden”, zo trapt Anema af. “Ze vinden de stap naar een zelfstandige rijschool te groot, maar willen aan de andere kant ook geen vage franchise-formule instappen maar juist zekerheid hebben. Daar komen wij om de hoek kijken.”

Via Anema wordt namelijk zekerheid geboden met een uitzend-cao en een pensioenopbouw. “Wij detacheren deze instructeurs naar rijscholen die capaciteit tekort komen. Het is dus ook mogelijk om uw werkweek op deze wijze op te vullen als u als zelfstandig rijschoolhouder geen volle agenda heeft. Er zijn mogelijkheden voor zowel parttime als fulltime, en waar nodig krijgt een instructeur via ons een interne opleiding om de kneepjes van het opleiden te leren.”

Direct inzetbaar

Aan de andere kant van het verhaal biedt Anema de instructeurs flexibel aan bij grotere rijscholen op de momenten dat ze nodig zijn tegen een betaalbaar tarief. “Die flexibele rijinstructeurs inzetten bij grote rijscholen helpt de branche vooruit”, stelt Anema. “Omdat er altijd ruimte is voor een inwerkperiode van de nieuwe instructeur heeft de rijschool altijd een werknemer die volgens de bedrijfsfilosofie werkt.”

Anema speelt in op het feit dat het in de rijschoolbranche onzeker is hoeveel leerlingen er volgende maand weer zijn. Juist flexibel personeel is dan onmisbaar. “Personeel dat de rijschool en de werkwijze ervan kent. De juiste mensen op de juiste plaats wanneer het nodig is. En we verzorgen het zodanig, dat de instructeurs altijd uit de regio komt waar de rijschool zich bevindt”, aldus de eigenaar.

Het uitzendbedrijf denkt op deze manier de grote, gevestigde bedrijven sterker te maken. “En tegelijk de kleine, moeizaam rondkomende rijschoolhouder een kwalitatief uitermate goede instructeur te laten zijn die bij meerdere rijscholen uitstekend inzetbaar is. Vanzelfsprekend zijn onze instructeurs van maandag tot en met zaterdag inzetbaar en ook in de avonduren.”

Vaste werknemers uitzenden

Daarnaast heeft Anema nog een oplossing voor grote rijscholen die door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid met het personeel in de knoei komen of zijn gekomen. “Wij bieden de oplossing om dit personeel, tijdelijk, of voor de langere termijn, van de rijschool over te nemen en vervolgens tegen een gunstig tarief aan dezelfde rijschool terug uit te zenden. Zo behouden zij hun werknemers, maar zijn ze tegelijk wel van de verplichtingen verlost.”

Lars Verpalen

Bij belangstelling kan er via de website van Anema Personeelsdiensten worden aangemeld. Er wordt dan z.s.m. contact met u opgenomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.