Vakantie, auto

Eén op zes rijinstructeurs leent auto wel eens uit in vakantie

Eén op de zes rijinstructeurs in Nederland leent zijn lesauto altijd of soms uit aan een collega wanneer hij zelf op vakantie is. Dat blijkt uit de poll van VerkeersPro, waar driehonderd rijinstructeurs op reageerden. Bijna zes procent van de instructeurs leent zijn lesauto zelfs altijd uit. Dat kan verzekeringstechnisch risico’s met zich meebrengen.

In de vakantieperiode staan veel lesauto’s stil wanneer ze niet mee worden genomen op vakantie. Een gedeelte van de rijschoolhouders grijpt deze periode dus aan om het voertuig alsnog functioneel te laten meedraaien. Volgens Koen Janssen van Bovemij is het belangrijk voor deze mensen om dergelijke uitleen door te geven aan de verzekeraar.

Speciale verzekering

Het komt bij Bovemij voor dat er meldingen binnenkomen van rijschoolhouders die hun lesauto niet meenemen, maar hem ook niet stil willen laten staan. Zij verhuren de auto in die periode dan uit commercieel oogpunt aan een collega-instructeur. Janssen waarschuwt voor deze constructie. “Dit is niet zomaar verzekerd, je moet het doorgeven aan ons.”

Voor die uitleen kan een speciale verzekering worden afgesloten bij Bovemij, die iets duurder is dan de reguliere. Dit bespaart echter wel veel ellende wanneer er daadwerkelijk iets fout gaat, zo waarschuwt Janssen. “De schade-afhandeling kan een stuk langer duren en de dekking kan worden beperkt. Daar zit niemand op te wachten.”

Lees ook: De lesauto meenemen op vakantie is geen enkel probleem

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eén op zes rijinstructeurs leent auto wel eens uit in vakantie | RijschoolPro
Vakantie, auto

Eén op zes rijinstructeurs leent auto wel eens uit in vakantie

Eén op de zes rijinstructeurs in Nederland leent zijn lesauto altijd of soms uit aan een collega wanneer hij zelf op vakantie is. Dat blijkt uit de poll van VerkeersPro, waar driehonderd rijinstructeurs op reageerden. Bijna zes procent van de instructeurs leent zijn lesauto zelfs altijd uit. Dat kan verzekeringstechnisch risico’s met zich meebrengen.

In de vakantieperiode staan veel lesauto’s stil wanneer ze niet mee worden genomen op vakantie. Een gedeelte van de rijschoolhouders grijpt deze periode dus aan om het voertuig alsnog functioneel te laten meedraaien. Volgens Koen Janssen van Bovemij is het belangrijk voor deze mensen om dergelijke uitleen door te geven aan de verzekeraar.

Speciale verzekering

Het komt bij Bovemij voor dat er meldingen binnenkomen van rijschoolhouders die hun lesauto niet meenemen, maar hem ook niet stil willen laten staan. Zij verhuren de auto in die periode dan uit commercieel oogpunt aan een collega-instructeur. Janssen waarschuwt voor deze constructie. “Dit is niet zomaar verzekerd, je moet het doorgeven aan ons.”

Voor die uitleen kan een speciale verzekering worden afgesloten bij Bovemij, die iets duurder is dan de reguliere. Dit bespaart echter wel veel ellende wanneer er daadwerkelijk iets fout gaat, zo waarschuwt Janssen. “De schade-afhandeling kan een stuk langer duren en de dekking kan worden beperkt. Daar zit niemand op te wachten.”

Lees ook: De lesauto meenemen op vakantie is geen enkel probleem

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.