Tip politie: plaats net behaald rijbewijs niet op social media

Een tip van de politie om leerlingen nadrukkelijk mee te geven: plaats geen foto’s van je pas behaalde rijbewijs op social media. Onlangs werd er in Raalte opnieuw een geval geconstateerd waarbij de gegevens van een meisje dat trots haar behaalde rijbewijs op Instagram plaatste, werden misbruikt door een oplichter.

Naar aanleiding van het voorval deed de politie in Raalte de oproep naar iedereen die pas zijn rijbewijs behaald heeft. Ze benadrukken dat er in iemands enthousiasme een hoop fout kan gaan.

Gestolen identiteit

Het profiel van de inwoonster uit de gemeente Raalte die korte tijd geleden na het halen van haar rijbewijs in haar enthousiasme een foto van het rijbewijs op Instagram had geplaatst, was niet afgeschermd en dus voor iedereen zichtbaar. “Zij ontving op Facebook een bericht van een onbekende waar de door haar toegezegde spullen bleven”, stelt de politie in een verklaring op Facebook.

“De meldster wist echter van niets. De afzender was door een advertentie op Facebook bewogen tot het kopen van goederen met de gestolen identiteit van de meldster zogenaamd als bewijs.”

De politie benadrukt: “Zoals al eerder gemeld: zet NOOIT foto’s van officiële documenten al dan niet met foto op sociale media. Het kan je veel ellende opleveren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.