Rijbewijsloze jongeren gebruiken TU-campus als oefenterrein

De campus van de Technische Universiteit in Eindhoven wordt regelmatig gebruikt door jongeren die hier voor het behalen van hun rijbewijs aan het oefenen zijn. Daar moet het snel mee afgelopen zijn, zo stelt de TU. De campuswegen vallen namelijk onder de openbare weg en daarom zijn de jongeren dus in overtreding. Het zou vooral om Chinese studenten gaan die illegaal de auto in stappen.

De TU Eindhoven plaatste naar aanleiding van een reeks voorvallen met Chinese studenten een waarschuwing op de eigen website. Een medewerker bracht het balletje aan het rollen toen hij mensen zag rondrijden waarvan uit hun rijgedrag bleek dat ze geen rijles hadden gevolgd.

Weinig ervaring

“De TU/e-campus is geen oefenterrein voor automobilisten zonder rijbewijs”, zo staat in de waarschuwing. De universiteit begrijpt dat vooral internationale studenten er zich misschien niet van bewust zijn dat het een openbaar wegennet betreft. “Enkele Chinese TU/e’ers waren zonder officiële lesauto en instructeur aan het autorijden.”

De beveiligingsmedewerker die het oefenterrein aan de kaak stelde, herkende dat mensen rondreden zonder rijbewijs. “Dat was niet moeilijk te herkennen, dat bleek wel uit hun rijgedrag”, zo vertelde hij.

Waarschuwing

Er wordt de komende tijd energie gestoken in het informeren van alle studenten over de openbare status van de campus en daarmee geldende verkeersregels. Zo moeten potentiele gevaarlijke situaties worden voorkomen. Ongelukken zijn nog niet gebeurd, maar daar vreest men anders wel voor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijbewijsloze jongeren gebruiken TU-campus als oefenterrein | RijschoolPro

Rijbewijsloze jongeren gebruiken TU-campus als oefenterrein

De campus van de Technische Universiteit in Eindhoven wordt regelmatig gebruikt door jongeren die hier voor het behalen van hun rijbewijs aan het oefenen zijn. Daar moet het snel mee afgelopen zijn, zo stelt de TU. De campuswegen vallen namelijk onder de openbare weg en daarom zijn de jongeren dus in overtreding. Het zou vooral om Chinese studenten gaan die illegaal de auto in stappen.

De TU Eindhoven plaatste naar aanleiding van een reeks voorvallen met Chinese studenten een waarschuwing op de eigen website. Een medewerker bracht het balletje aan het rollen toen hij mensen zag rondrijden waarvan uit hun rijgedrag bleek dat ze geen rijles hadden gevolgd.

Weinig ervaring

“De TU/e-campus is geen oefenterrein voor automobilisten zonder rijbewijs”, zo staat in de waarschuwing. De universiteit begrijpt dat vooral internationale studenten er zich misschien niet van bewust zijn dat het een openbaar wegennet betreft. “Enkele Chinese TU/e’ers waren zonder officiële lesauto en instructeur aan het autorijden.”

De beveiligingsmedewerker die het oefenterrein aan de kaak stelde, herkende dat mensen rondreden zonder rijbewijs. “Dat was niet moeilijk te herkennen, dat bleek wel uit hun rijgedrag”, zo vertelde hij.

Waarschuwing

Er wordt de komende tijd energie gestoken in het informeren van alle studenten over de openbare status van de campus en daarmee geldende verkeersregels. Zo moeten potentiele gevaarlijke situaties worden voorkomen. Ongelukken zijn nog niet gebeurd, maar daar vreest men anders wel voor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.