Bovag Rijscholen Congres, Frank Hoornenborg, Frans Bastiaansen, Koos Burgman

BOVAG Rijscholen verder met kleiner bestuur en 700 leden

Brancheorganisatie BOVAG Rijscholen gaat met 700 leden en een nieuwe bestuursstructuur verder bouwen aan een professionele rijschoolbranche. Tijdens de Algemene Ledenvergadering presenteerden voorzitter Frank Hoornenborg en branchemanager Frans Bastiaansen de nieuwe structuur, waarin een kleiner bestuur dan voorheen zal worden gevoed door werkgroepen, communities en een denktank. Binnenkort worden de leden gecontroleerd op de verscherpte lidmaatschapseisen.

De ALV vond plaats op 16 februari en werd bijgewoond door ongeveer 50 leden. Tijdens deze vergadering werd ook het nieuwe Bovag Garantiefonds vastgesteld en werd door de aanwezige leden Arthur van der Zwan officieel verkozen als nieuw bestuurslid namens de kleinschalige, professionele rijscholen.

Afscheid

Tijdens de ALV werd afscheid genomen van bestuursleden Erik Kemp en Bep van der Linden. Laatstgenoemde blijft voorlopig nog wel aan als adviseur. Lex Wierks werd herkozen als vice-voorzitter van BOVAG Rijscholen. Naast Hoornenborg (voorzitter), Wierks (vice-voorzitter) en Van der Zwan hebben ook Ruud Bindels (penningmeester), Arno Smits en Frank Osseforth zitting in het nu zeskoppige bestuur.

BOVAG Rijscholen zal het komende jaar veel het land intrekken om middels rondetafelgesprekken, ingedeeld op bedrijfsgrootte, input op te halen bij de leden. Voorzitter Hoornenborg kondigde tijdens de ALV tevens aan dat het jaarcongres in 2016 niet in mei wordt gehouden, maar tijdens de Lesauto Testdag van VerkeersPro zal plaatsvinden op maandag 12 september op vliegbasis Soesterberg.

700 rijscholen

Momenteel zijn er zo’n 700 rijscholen bij BOVAG aangesloten. “Onder invloed van de aangescherpte lidmaatschapseisen is het ledenaantal geslonken, maar nog altijd op een niveau van enkele jaren geleden”, vertelt Hoornenborg. Hij benadrukte dat de vereniging een duidelijke keuze heeft gemaakt voor meer professionaliteit en betrouwbaarheid en vast zal blijven houden aan die lijn. “Kwantiteit van het ledenbestand is niet leidend.”

De voorzitter kondigde aan dat alle bestaande leden in de eerst helft van dit jaar door bureau W&D Consultants zullen worden gecontroleerd op drie van de nieuwe lidmaatschapseisen. Allereerst de kredietwaardigheid ten behoeve van instandhouding van het BGF. Daarnaast het gemiddelde slagingspercentage, dat maximaal vijf procentpunten onder het kringgemiddelde mag liggen, en tot slot een controle op de verklaringen omtrent gedrag (VOG) van de instructeurs.

Leden die niet voldoen aan de eisen, krijgen een herstelperiode aangeboden. In de tweede helft van het jaar volgt controle op de overige lidmaatschapseisen.

Lees ook: Bijdrage garantiefonds BOVAG vertienvoudigd naar 7,50 euro per leerling

Auteur: Lars Verpalen

6 reacties op “BOVAG Rijscholen verder met kleiner bestuur en 700 leden”

Sjaak Zwiers|23.02.16|06:24

Pfft…. gaan ze weer met die loze kreten in de markt. Nu wekken ze de indruk dat rijscholen weggegaan zijn door hun eisen stelsel… WAT EEN ONZIN!!… Leden zijn weggelopen omdat BOVAG helemaal niets toevoegt en bakken met geld kost. Ik voorspel dat BOVAG de aankomende jaren gaat krimpen tot onder de 400 leden. En dat zijn dan rijscholen die niet beter weten….. En dan gaan ze ook nog een herstelperiode inlassen hahaha…. wat een nep vereniging is het toch!!

Michel Kerkhof|23.02.16|13:21

Helaas wekt de BOVAG inderdaad het idee dat rijscholen door de strengere eisen hun lidmaatschap beëindigen.Een onjuiste weergave van de feiten, ook wij zijn gestopt met BOVAG ondanks dat we ruim aan de eisen voldoen, maar een bijdrage van 0,75 voor het BGF laten stijgen naar € 7,50 en na alle waarschijnlijkheid ook het lidmaatschap weer verhogen is voor ons de reden geweest de BOVAG vaarwel te zeggen en besparing van een goeie € 1.000,- p.j, ( Lidmaatschap, BGF bijdrage, verplichte review enz.)

BOVAG|24.02.16|14:55

Zoals meermaals gemeld: net als bij SGR in de reisbranche mag de BGF-bijdrage doorberekend worden, apart op de factuur aan de kandidaat. Eventuele administratiekosten mogen ook apart doorberekend worden. Vele rijscholen doen dat al jaren zo en hebben geen enkele moeite dat uit te leggen aan kandidaten, aangezien het de kandidaten een waarborg biedt die ze elders niet kunnen krijgen. Sterker nog: vele rijscholen zien het als toegevoegde waarde en zo is het ook bedoeld.

Kenny Willemsen|24.02.16|18:53

Zo zo bovag reageert zelf! dat is geen goed teken ;) Ja hoor, bovag vele rijscholen? 700 tov van de velen die zich juist niet willen aansluiten of weg gaan. De geloofwaardigheid van het bovag keurmerk is voor menig rijschool tot een minimum gedaald. Een keurmerk houdt wel iets meer in dan alleen betalen voor de rijschool en er niks voor terug krijgen.

Peter Hanemaaijer|25.02.16|13:47

Ook ik ben gestopt met mijn Bovag lidmaatschap. Niet vanwege het feit dat ik niet aan de eisen kon voldoen. Wel vanwege het feit dat Bovag wel kritisch durft te zijn naar de eigen leden maar als het om CBR of ministerie gaat met alle winden meewaait. En ja…Van al dat geld wat ik nu bespaar ga ik deze zomer leuk op vakantie!

Incredible|25.02.16|14:26

Met 700 leden durven te beweren dat je de rijschool branche met 15.000 instructeurs vertegenwoordigt. BOVAG kappen met die onzin.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BOVAG Rijscholen verder met kleiner bestuur en 700 leden | RijschoolPro
Bovag Rijscholen Congres, Frank Hoornenborg, Frans Bastiaansen, Koos Burgman

BOVAG Rijscholen verder met kleiner bestuur en 700 leden

Brancheorganisatie BOVAG Rijscholen gaat met 700 leden en een nieuwe bestuursstructuur verder bouwen aan een professionele rijschoolbranche. Tijdens de Algemene Ledenvergadering presenteerden voorzitter Frank Hoornenborg en branchemanager Frans Bastiaansen de nieuwe structuur, waarin een kleiner bestuur dan voorheen zal worden gevoed door werkgroepen, communities en een denktank. Binnenkort worden de leden gecontroleerd op de verscherpte lidmaatschapseisen.

De ALV vond plaats op 16 februari en werd bijgewoond door ongeveer 50 leden. Tijdens deze vergadering werd ook het nieuwe Bovag Garantiefonds vastgesteld en werd door de aanwezige leden Arthur van der Zwan officieel verkozen als nieuw bestuurslid namens de kleinschalige, professionele rijscholen.

Afscheid

Tijdens de ALV werd afscheid genomen van bestuursleden Erik Kemp en Bep van der Linden. Laatstgenoemde blijft voorlopig nog wel aan als adviseur. Lex Wierks werd herkozen als vice-voorzitter van BOVAG Rijscholen. Naast Hoornenborg (voorzitter), Wierks (vice-voorzitter) en Van der Zwan hebben ook Ruud Bindels (penningmeester), Arno Smits en Frank Osseforth zitting in het nu zeskoppige bestuur.

BOVAG Rijscholen zal het komende jaar veel het land intrekken om middels rondetafelgesprekken, ingedeeld op bedrijfsgrootte, input op te halen bij de leden. Voorzitter Hoornenborg kondigde tijdens de ALV tevens aan dat het jaarcongres in 2016 niet in mei wordt gehouden, maar tijdens de Lesauto Testdag van VerkeersPro zal plaatsvinden op maandag 12 september op vliegbasis Soesterberg.

700 rijscholen

Momenteel zijn er zo’n 700 rijscholen bij BOVAG aangesloten. “Onder invloed van de aangescherpte lidmaatschapseisen is het ledenaantal geslonken, maar nog altijd op een niveau van enkele jaren geleden”, vertelt Hoornenborg. Hij benadrukte dat de vereniging een duidelijke keuze heeft gemaakt voor meer professionaliteit en betrouwbaarheid en vast zal blijven houden aan die lijn. “Kwantiteit van het ledenbestand is niet leidend.”

De voorzitter kondigde aan dat alle bestaande leden in de eerst helft van dit jaar door bureau W&D Consultants zullen worden gecontroleerd op drie van de nieuwe lidmaatschapseisen. Allereerst de kredietwaardigheid ten behoeve van instandhouding van het BGF. Daarnaast het gemiddelde slagingspercentage, dat maximaal vijf procentpunten onder het kringgemiddelde mag liggen, en tot slot een controle op de verklaringen omtrent gedrag (VOG) van de instructeurs.

Leden die niet voldoen aan de eisen, krijgen een herstelperiode aangeboden. In de tweede helft van het jaar volgt controle op de overige lidmaatschapseisen.

Lees ook: Bijdrage garantiefonds BOVAG vertienvoudigd naar 7,50 euro per leerling

Auteur: Lars Verpalen

6 reacties op “BOVAG Rijscholen verder met kleiner bestuur en 700 leden”

Sjaak Zwiers|23.02.16|06:24

Pfft…. gaan ze weer met die loze kreten in de markt. Nu wekken ze de indruk dat rijscholen weggegaan zijn door hun eisen stelsel… WAT EEN ONZIN!!… Leden zijn weggelopen omdat BOVAG helemaal niets toevoegt en bakken met geld kost. Ik voorspel dat BOVAG de aankomende jaren gaat krimpen tot onder de 400 leden. En dat zijn dan rijscholen die niet beter weten….. En dan gaan ze ook nog een herstelperiode inlassen hahaha…. wat een nep vereniging is het toch!!

Michel Kerkhof|23.02.16|13:21

Helaas wekt de BOVAG inderdaad het idee dat rijscholen door de strengere eisen hun lidmaatschap beëindigen.Een onjuiste weergave van de feiten, ook wij zijn gestopt met BOVAG ondanks dat we ruim aan de eisen voldoen, maar een bijdrage van 0,75 voor het BGF laten stijgen naar € 7,50 en na alle waarschijnlijkheid ook het lidmaatschap weer verhogen is voor ons de reden geweest de BOVAG vaarwel te zeggen en besparing van een goeie € 1.000,- p.j, ( Lidmaatschap, BGF bijdrage, verplichte review enz.)

BOVAG|24.02.16|14:55

Zoals meermaals gemeld: net als bij SGR in de reisbranche mag de BGF-bijdrage doorberekend worden, apart op de factuur aan de kandidaat. Eventuele administratiekosten mogen ook apart doorberekend worden. Vele rijscholen doen dat al jaren zo en hebben geen enkele moeite dat uit te leggen aan kandidaten, aangezien het de kandidaten een waarborg biedt die ze elders niet kunnen krijgen. Sterker nog: vele rijscholen zien het als toegevoegde waarde en zo is het ook bedoeld.

Kenny Willemsen|24.02.16|18:53

Zo zo bovag reageert zelf! dat is geen goed teken ;) Ja hoor, bovag vele rijscholen? 700 tov van de velen die zich juist niet willen aansluiten of weg gaan. De geloofwaardigheid van het bovag keurmerk is voor menig rijschool tot een minimum gedaald. Een keurmerk houdt wel iets meer in dan alleen betalen voor de rijschool en er niks voor terug krijgen.

Peter Hanemaaijer|25.02.16|13:47

Ook ik ben gestopt met mijn Bovag lidmaatschap. Niet vanwege het feit dat ik niet aan de eisen kon voldoen. Wel vanwege het feit dat Bovag wel kritisch durft te zijn naar de eigen leden maar als het om CBR of ministerie gaat met alle winden meewaait. En ja…Van al dat geld wat ik nu bespaar ga ik deze zomer leuk op vakantie!

Incredible|25.02.16|14:26

Met 700 leden durven te beweren dat je de rijschool branche met 15.000 instructeurs vertegenwoordigt. BOVAG kappen met die onzin.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.