Rijbewijs kwijt dankzij dollemansrit vijf weken na rijexamen

Een 18-jarige man uit Dordrecht heeft amper vijf weken na zijn rijopleiding en goed afgelegde praktijkexamen bij het CBR zijn rijbewijs alweer mogen inleveren. Rondom Ridderkerk maakte de man een ware dollemansrit vlak voor Pasen, en het kostte agenten in een onopvallende politieauto weinig moeite om hem op te merken en aan te houden.

Dat laat de politie weten vlak na afloop van het incident. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd en hij werd meegenomen naar het bureau.

61 km/u te hard

De Dordtenaar reed veel te hard en zonder verlichting over de A16 en haalde daarbij volop rechts in. Hij reed 61 kilometer per uur harder dan was toegestaan. Agenten in een onopvallende politieauto waren daarvan getuige en zetten de automobilist binnen de kortste keren aan de kant.

De politie licht bij mensen die zo kort hun rijbewijs hebben het CBR in. Die kan dan een onderzoek instellen naar de rijvaardigheid van de bestuurder. De kosten daarvan zijn voor de bestuurder en komen bovenop eventuele boetes.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

6 reacties op “Rijbewijs kwijt dankzij dollemansrit vijf weken na rijexamen”

Anjo Joostens|30.03.16|11:10

Ik empathisch genoeg om dingen goed te begrijpen, maar we mogen best ook wel begrijpen dat dit vanuit de rijschool branche een zeer slechte aflevering is richting het behalen van een rijbewijs.

Bert Sibma|30.03.16|12:13

eigen schuld dikke bult hoe kun je zo stom doen

André Meupelenberg|30.03.16|13:48

Sorry Anjo maar dit kun je niet richting de rijscholen schuiven. Daar zit ook nog een examinator tussen van het CBR. De instructeur vond hem goed genoeg voor zijn examen, de examinator vond hem goed genoeg voor het rijbewijs. Denk dat het helemaal aan hemzelf ligt, hij zit achter het stuur, hij trapt het gaspedaal in en ik weet 100% zeker dat de instructeur hem dat zo NIET geleerd heeft.

Anjo Joostens|30.03.16|19:47

Hoi André, Dat klopt ook wat je zegt. Dat is ook niet wat ik schrijf. Ik schrijf om die reden ook de rijschool branche, dus eigenlijk in totaliteit.

Jaap van Steenbergen|31.03.16|10:42

Dit heeft weinig te maken met niet goed leren autorijden, doch met leeftijdskenmerken van het mannelijk geslacht. Wij komen dit (gelukkig niet zo extreem) wekelijks tegen tijdens onze DriveXperience (Praktijkdagen voor Jonge Autorijders) t/m 24 jr die max 3 jr het rijbewijs hebben.
Komende 4 wk hebben wij 4 dgn The DriveXperience in Dordrecht en Zwijndrecht met 180 deelnrs. Eén heeft zich weer afgemeld wegens kwijtraken rijbewijs. Dit zou hem dus kunnen zijn… We bereikken dus de doelgroep!

Anjo Joostens|31.03.16|12:17

Hoi Jaap, dat is ook zo. Het heeft inderdaad niks te maken met goed leren autorijden of het beoordelen van rijvaardigheden, maar wel met de ontwikkeling tijdens het leren autorijden, dus de ontwikkeling van de persoon zelf tijdens het aanleren van vaardigheden. Als hij zich zo gedraagt dan heeft hij de hoge orde vaardigheden niet goed begrepen, oftewel het maatschappelijk belang van het verkeer niet goed begrepen. Fijn dat je er mee bezig bent om je doelgroep te bereiken!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijbewijs kwijt dankzij dollemansrit vijf weken na rijexamen | RijschoolPro

Rijbewijs kwijt dankzij dollemansrit vijf weken na rijexamen

Een 18-jarige man uit Dordrecht heeft amper vijf weken na zijn rijopleiding en goed afgelegde praktijkexamen bij het CBR zijn rijbewijs alweer mogen inleveren. Rondom Ridderkerk maakte de man een ware dollemansrit vlak voor Pasen, en het kostte agenten in een onopvallende politieauto weinig moeite om hem op te merken en aan te houden.

Dat laat de politie weten vlak na afloop van het incident. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd en hij werd meegenomen naar het bureau.

61 km/u te hard

De Dordtenaar reed veel te hard en zonder verlichting over de A16 en haalde daarbij volop rechts in. Hij reed 61 kilometer per uur harder dan was toegestaan. Agenten in een onopvallende politieauto waren daarvan getuige en zetten de automobilist binnen de kortste keren aan de kant.

De politie licht bij mensen die zo kort hun rijbewijs hebben het CBR in. Die kan dan een onderzoek instellen naar de rijvaardigheid van de bestuurder. De kosten daarvan zijn voor de bestuurder en komen bovenop eventuele boetes.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

6 reacties op “Rijbewijs kwijt dankzij dollemansrit vijf weken na rijexamen”

Anjo Joostens|30.03.16|11:10

Ik empathisch genoeg om dingen goed te begrijpen, maar we mogen best ook wel begrijpen dat dit vanuit de rijschool branche een zeer slechte aflevering is richting het behalen van een rijbewijs.

Bert Sibma|30.03.16|12:13

eigen schuld dikke bult hoe kun je zo stom doen

André Meupelenberg|30.03.16|13:48

Sorry Anjo maar dit kun je niet richting de rijscholen schuiven. Daar zit ook nog een examinator tussen van het CBR. De instructeur vond hem goed genoeg voor zijn examen, de examinator vond hem goed genoeg voor het rijbewijs. Denk dat het helemaal aan hemzelf ligt, hij zit achter het stuur, hij trapt het gaspedaal in en ik weet 100% zeker dat de instructeur hem dat zo NIET geleerd heeft.

Anjo Joostens|30.03.16|19:47

Hoi André, Dat klopt ook wat je zegt. Dat is ook niet wat ik schrijf. Ik schrijf om die reden ook de rijschool branche, dus eigenlijk in totaliteit.

Jaap van Steenbergen|31.03.16|10:42

Dit heeft weinig te maken met niet goed leren autorijden, doch met leeftijdskenmerken van het mannelijk geslacht. Wij komen dit (gelukkig niet zo extreem) wekelijks tegen tijdens onze DriveXperience (Praktijkdagen voor Jonge Autorijders) t/m 24 jr die max 3 jr het rijbewijs hebben.
Komende 4 wk hebben wij 4 dgn The DriveXperience in Dordrecht en Zwijndrecht met 180 deelnrs. Eén heeft zich weer afgemeld wegens kwijtraken rijbewijs. Dit zou hem dus kunnen zijn… We bereikken dus de doelgroep!

Anjo Joostens|31.03.16|12:17

Hoi Jaap, dat is ook zo. Het heeft inderdaad niks te maken met goed leren autorijden of het beoordelen van rijvaardigheden, maar wel met de ontwikkeling tijdens het leren autorijden, dus de ontwikkeling van de persoon zelf tijdens het aanleren van vaardigheden. Als hij zich zo gedraagt dan heeft hij de hoge orde vaardigheden niet goed begrepen, oftewel het maatschappelijk belang van het verkeer niet goed begrepen. Fijn dat je er mee bezig bent om je doelgroep te bereiken!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.