CBR, minister Schultz Van Haegen, Infrastrutuur en Milieu, rijexamen, examenkandidaat

CBR niet bestraft voor veel te hoge wachttijden rijexamens

De veel te lange wachttijden voor het reserveren van een rijexamen leiden niet tot sancties van het ministerie van Infrastructuur en Milieu voor het CBR. Er zijn met het ministerie harde afspraken gemaakt over maximale reserveringstermijnen; 7 weken voor eerste examens en 5 weken voor herexamens. Wanneer het CBR deze termijnen zoals nu op veel plaatsen niet haalt, heeft dat echter geen gevolgen.

Dat laat het ministerie van I en M desgevraagd weten. Het ministerie is wel op de hoogte van de huidige overschrijdingen, zo stelt woordvoerder Anne van Pinxteren.

Norm halen

“Het CBR heeft ons geïnformeerd over het overschrijden van de maximale termijnen”, laat Van Pinxteren weten. “Wij houden deze maatstaf in de gaten doordat het CBR ons hier maandelijks over informeert. De overschrijding wordt veroorzaakt door een vergrote vraag naar examens door onder meer het succes van 2toDrive en een meevallende economische ontwikkeling.”

Maar staan er dan sancties op het niet halen van deze harde afspraak? “Nee, het CBR moet wel aangeven wat zij gaan doen om in de toekomst de norm weer te halen. Het heeft de volle aandacht van het CBR om zo veel als mogelijk de oplopende reserveringstermijnen te beheersen door extra maatregelen. Zo is bijvoorbeeld de werving van het aantal examinatoren opgeschroefd.”

Oplopend

Vorige week meldde VerkeersPro al dat de reserveringstermijnen op steeds meer plaatsen op of over de maximale termijn gingen. Op dat moment zaten 6 van de 53 examencentra bij de eerste examens al over de rand, een week later zijn dat er maar liefst twintig. Het CBR heeft daarnaast al aangegeven richting de vele feestdagen zoals Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren mogelijk nog hogere termijnen te moeten noteren.

Lars Verpalen

Lees ook: Rijexamen reserveren binnen paar weken is momenteel illusie

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “CBR niet bestraft voor veel te hoge wachttijden rijexamens”

Jan Jordans|21.04.16|11:42

Het CBR zit normaal al tegen de maximale termijn, als het dan eventjes niet mee zit gaan ze er al overheen. Het CBR moet meer anticiperen.

half juli B examens vind ik veel te gek en niet verkoopbaar aan de leerlingen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR niet bestraft voor veel te hoge wachttijden rijexamens | RijschoolPro
CBR, minister Schultz Van Haegen, Infrastrutuur en Milieu, rijexamen, examenkandidaat

CBR niet bestraft voor veel te hoge wachttijden rijexamens

De veel te lange wachttijden voor het reserveren van een rijexamen leiden niet tot sancties van het ministerie van Infrastructuur en Milieu voor het CBR. Er zijn met het ministerie harde afspraken gemaakt over maximale reserveringstermijnen; 7 weken voor eerste examens en 5 weken voor herexamens. Wanneer het CBR deze termijnen zoals nu op veel plaatsen niet haalt, heeft dat echter geen gevolgen.

Dat laat het ministerie van I en M desgevraagd weten. Het ministerie is wel op de hoogte van de huidige overschrijdingen, zo stelt woordvoerder Anne van Pinxteren.

Norm halen

“Het CBR heeft ons geïnformeerd over het overschrijden van de maximale termijnen”, laat Van Pinxteren weten. “Wij houden deze maatstaf in de gaten doordat het CBR ons hier maandelijks over informeert. De overschrijding wordt veroorzaakt door een vergrote vraag naar examens door onder meer het succes van 2toDrive en een meevallende economische ontwikkeling.”

Maar staan er dan sancties op het niet halen van deze harde afspraak? “Nee, het CBR moet wel aangeven wat zij gaan doen om in de toekomst de norm weer te halen. Het heeft de volle aandacht van het CBR om zo veel als mogelijk de oplopende reserveringstermijnen te beheersen door extra maatregelen. Zo is bijvoorbeeld de werving van het aantal examinatoren opgeschroefd.”

Oplopend

Vorige week meldde VerkeersPro al dat de reserveringstermijnen op steeds meer plaatsen op of over de maximale termijn gingen. Op dat moment zaten 6 van de 53 examencentra bij de eerste examens al over de rand, een week later zijn dat er maar liefst twintig. Het CBR heeft daarnaast al aangegeven richting de vele feestdagen zoals Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren mogelijk nog hogere termijnen te moeten noteren.

Lars Verpalen

Lees ook: Rijexamen reserveren binnen paar weken is momenteel illusie

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “CBR niet bestraft voor veel te hoge wachttijden rijexamens”

Jan Jordans|21.04.16|11:42

Het CBR zit normaal al tegen de maximale termijn, als het dan eventjes niet mee zit gaan ze er al overheen. Het CBR moet meer anticiperen.

half juli B examens vind ik veel te gek en niet verkoopbaar aan de leerlingen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.