boete, bekeuring, politie

Twee op drie rijschoolhouders gepakt bij politiecontrole

boete, bekeuring, politie

Bij een grootschalige controle op de A6 bleken veel rijschoolhouders hun zaken niet op orde te hebben. Van de veertien lesauto’s die door de politie aan de kant werden gezet, was bij slechts vijf alles volgens de voorschriften.

De controle werd halverwege mei uitgevoerd door de politie Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. Dat gebeurde op de Lesplaats (t.h.v. busstation ’t Oor), tijdens een actie genaamd Leren op Locatie, afgekort L.O.L.

Controle

De politie heeft niet bekendgemaakt om welke redenen de negen rijschoolhouders hun zaken niet op orde hadden. Voor de hand liggend is dat ze hun wrm-bevoegdheid niet op zak hadden of dat deze verlopen was. Ook kunnen zich uiteraard mankementen aan de auto hebben voorgedaan.

Tot op heden is er weinig controle op rijschoolhouders. In de nieuwe WRM-wetgeving zit ingekaderd dat de ILT ook controles uit gaat voeren op onder andere geldige WRM-certificaten. Geschat wordt dat er enkele honderden rijschoolhouders met een verlopen pas lesgeven, maar zij worden nooit gepakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

6 reacties op “Twee op drie rijschoolhouders gepakt bij politiecontrole”

Henk de Vries|11.06.16|21:18

Beetje vaag bericht. Politie zou betere informatie moeten geven.

Henk de Vries|11.06.16|21:21

Ik vind trouwens ook dat je geen conclusie’s kunt trekken als je maar 14 lesauto’s op 1 locatie controleert dus: een flut bericht!

Amptenaar|12.06.16|09:49

Ik kan me nog wel herinneren dat onze partners in business aan de top van de branche de boeken voor de rijinstructeurs makkelijker hebben gemaakt. Hierdoor kan iedereen rijinstructeur worden. Het kaf van het koren moest gescheiden worden (om zelf rijk te worden) Daarnaast moest de rijinstructeurs aantal verdubbeld worden. Op die manier komt er meer geld binnen voor de bijscholingen. Goede zaken toegewenst IBKI. Geen wonder dat rijinstructeurs het niet op orde hebben. Ze hebben geen geld meer.

Youran van Ark|30.06.16|10:10

Ik mocht gewoon doorrijden en was dus 1 van die 5. Wel om te janken, zo slecht als de rest zijn zaakjes niet op orde heeft.

Anton van Hoogstraaten|01.07.16|11:27

Ach, als iemand de WRM-pas is vergeten, kan je moeilijk stellen, dat diegene “zijn zaakjes niet op orde heeft”.

Youran van Ark|04.07.16|21:35

Dan nog. Heb je feitelijk gezien je zaakjes dus niet op orde. Je bent wettelijk verplicht om tijdens het geven van rijonderricht deze pas te kunnen tonen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.