stuuringreep, rijles, rijinstructeur, leerling, gevaarherkenning

‘Waarom behandelt mijn rijinstructeur me alsof ik vreemdga?’

Een opvallende reactie van een rijinstructeur op zijn leerling in het Verenigd Koninkrijk. Toen de leerling hem vertelde twee extra lessen te hebben ingeboekt bij een andere rijinstructeur omdat hij nog niet zeker genoeg was voor zijn praktijkexamen, ging zijn eigen rijinstructeur door het lint en vertelde hem zelfs dat de leerling niet meer terug hoefde te komen.

Het verhaal kwam aan het licht toen de leerling in kwestie, Matt Connell, de tekstberichten die hij van zijn rijinstructeur had ontvangen op twitter had geplaatst met daarbij de tekst: ‘Waarom behandelt mijn rijinstructeur me alsof ik vreemdga?’

Rijinstructeur boos

De instructeur van Matt had geen ruimte meer in zijn agenda om extra lessen voor hem in te plannen, terwijl de leerling zelf nog niet zeker genoeg was van zijn rijvaardigheid met het rijexamen in het vooruitzicht. Daarom besloot Matt twee extra lessen in te boeken bij een andere rijinstructeur, wat hij netjes meldde aan zijn eigen instructeur.

Maar die was daar niet van gediend. “Weet je wat? Blijf maar lekker bij haar dan”, reageert de rijinstructeur via sms naar Matt. “Ik bied je dubbele lessen en jij blijft nee zeggen, en jij gaat naar een andere instructeur. Ik heb geen gedeelde leerlingen.”

Matt heeft na het gedoe besloten om bij de andere rijinstructeur te blijven. De berichten zijn inmiddels een hit op social media.

Schermafbeelding 2016-06-23 om 09.13.02

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “‘Waarom behandelt mijn rijinstructeur me alsof ik vreemdga?’”

Jan Hurkens|23.06.16|13:00

Wat ik denk, is dat betreffende rijinstructeur geen of te weinig zelf vertrouwen
heeft
en is bang dat de andere instructeur hem overtreft gezien de kwaliteit en is bang dat de leerling overstapt naar een andere rijschool
als je zelf overtuigd bent van uw eigen kwaliteit waarom dan bang zijn voor neen geen
concurrent maar een collega (want een concurrent moet beter zijn dan je zelf bent)

Anton van Hoogstraaten|01.07.16|11:06

In de reactie van de instructeur lees ik, dat hij het al eerder nodig vond, dat het ventje extra uren moest maken. Dan snap ik zijn reactie wel.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Waarom behandelt mijn rijinstructeur me alsof ik vreemdga?’ | RijschoolPro
stuuringreep, rijles, rijinstructeur, leerling, gevaarherkenning

‘Waarom behandelt mijn rijinstructeur me alsof ik vreemdga?’

Een opvallende reactie van een rijinstructeur op zijn leerling in het Verenigd Koninkrijk. Toen de leerling hem vertelde twee extra lessen te hebben ingeboekt bij een andere rijinstructeur omdat hij nog niet zeker genoeg was voor zijn praktijkexamen, ging zijn eigen rijinstructeur door het lint en vertelde hem zelfs dat de leerling niet meer terug hoefde te komen.

Het verhaal kwam aan het licht toen de leerling in kwestie, Matt Connell, de tekstberichten die hij van zijn rijinstructeur had ontvangen op twitter had geplaatst met daarbij de tekst: ‘Waarom behandelt mijn rijinstructeur me alsof ik vreemdga?’

Rijinstructeur boos

De instructeur van Matt had geen ruimte meer in zijn agenda om extra lessen voor hem in te plannen, terwijl de leerling zelf nog niet zeker genoeg was van zijn rijvaardigheid met het rijexamen in het vooruitzicht. Daarom besloot Matt twee extra lessen in te boeken bij een andere rijinstructeur, wat hij netjes meldde aan zijn eigen instructeur.

Maar die was daar niet van gediend. “Weet je wat? Blijf maar lekker bij haar dan”, reageert de rijinstructeur via sms naar Matt. “Ik bied je dubbele lessen en jij blijft nee zeggen, en jij gaat naar een andere instructeur. Ik heb geen gedeelde leerlingen.”

Matt heeft na het gedoe besloten om bij de andere rijinstructeur te blijven. De berichten zijn inmiddels een hit op social media.

Schermafbeelding 2016-06-23 om 09.13.02

Auteur: Lars Verpalen

2 reacties op “‘Waarom behandelt mijn rijinstructeur me alsof ik vreemdga?’”

Jan Hurkens|23.06.16|13:00

Wat ik denk, is dat betreffende rijinstructeur geen of te weinig zelf vertrouwen
heeft
en is bang dat de andere instructeur hem overtreft gezien de kwaliteit en is bang dat de leerling overstapt naar een andere rijschool
als je zelf overtuigd bent van uw eigen kwaliteit waarom dan bang zijn voor neen geen
concurrent maar een collega (want een concurrent moet beter zijn dan je zelf bent)

Anton van Hoogstraaten|01.07.16|11:06

In de reactie van de instructeur lees ik, dat hij het al eerder nodig vond, dat het ventje extra uren moest maken. Dan snap ik zijn reactie wel.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.