Rijscholenkiezer stopt definitief na wegvallen subsidie

De Rijscholenkiezer gaat per 1 juli offline. Het onafhankelijke rijscholenplatform krijgt door een verloren rechtszaak geen subsidie meer van de overheid, en daardoor ziet TeamAlert geen mogelijkheden meer om het online platform op onafhankelijke wijze voort te zetten.

Het doel van de Rijscholenkiezer was om de kwaliteit en transparantie in de rijscholenbranche te verbeteren, zodat jongeren worden opgeleid tot kwalitatief goede bestuurders. “Zonder subsidie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu beschikt TeamAlert niet over de middelen om deze onafhankelijke vergelijkingswebsite voort te zetten”, stelt de organisatie.

Teleurgesteld

Twee commerciele vergelijkingssites hadden een rechtszaak aangespannen tegen het ministerie omdat zij van mening waren dat de subsidie voor de Rijscholenkiezer oneerlijke concurrentie betreft. Daar gaf de rechter hen gelijk in, waardoor de subsidie van tot nu toe ruim 200.000 euro met terugwerkende kracht stop werd gezet.

De Rijscholenkiezer werd in 2014 opgezet om onafhankelijke advies aan jongeren te geven over het kiezen van een goede rijschool. De Rijscholenkiezer is in samenwerking met het CBR, het IBKI en de brancheorganisaties BOVAG, FAM en VRB tot stand gekomen. “Het is jammer dat we niet verder kunnen. Het was een leuk en interessant project”, vertelt Nard Gilsing van TeamAlert, dat alle partijen bedankt voor deze samenwerking.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

7 reacties op “Rijscholenkiezer stopt definitief na wegvallen subsidie”

Anjo Joostens|29.06.16|17:27

Nu is het tijd dat de leerling via het een onafhankelijke kennis instituut voor de consument en verkeersveiligheid de juiste voorlichting gaat ontvangen. We hebben de passie en de kennis in huis om dit te realiseren. De minister wil een onafhankelijke partij, die vanuit de branche dit gaat opzetten, waarbij de voordelen voor de consument voorop komen te staan. We zullen de contacten met de ministerie en politieke partijen verder uitbreiden en cijfermatig hen op de hoogte houden.

Youran van Ark|30.06.16|10:05

hapsnurk Anjo is er ook weer

Peter Hanemaaijer|30.06.16|12:27

Zucht idd….. Youran, jammer dat ik je reactie niet kan liken. Maar bij deze!

Tjeerd Bijzitter|30.06.16|16:26

Zucht idd… Peter, jammer dat ik je niet kan liken. Youran en rijscholenkiezer hebben in elk geval 1 ding gemeen. Beide websites zijn per 01-07-2016 allebei offline.
Voor beide is het zo dat de beste stuurlui aan wal staan en niks toevoegen aan de branche. Zeg dan niks of zet je voor de branche in. Ik denk dat Anjo zeker iets kan bijdragen.

Amptenaar|30.06.16|19:21

Zo jammer Peter. Idd zucht… beter dat er mensen zijn die de branche beter willen maken dan mensen die het niet door hebben dat er azijnpissers tussen zitten die de rekening van hun eigen website niet meer kunnen betalen.

Youran staat morgen gelijk met de rijscholen kiezer. Allebei Offline.

Amptenaar|30.06.16|19:28

Tjeerd Bijzitter. Compliment voor je reactie. Je ziet dat de huidige situatie onhoudbaar wordt. Kom op voor Anjo en geef hem de steun die hij nodig heeft.
Rijscholen meld je massaal aan bij hem.
Gaat nu om de toekomst en het verleden is geschiedenis, Ga je niet toekomst gericht kijken, dan zie ik voor de rijscholen die dat niet doen de toekomst somber in.

Youran van Ark|01.07.16|10:02

Bedankt voor de heads up. Mijn host ligt weer eens plat. Gelijk maar even overstappen. Is de zoveelste keer al. Bedankt voor jullie hulp.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.