IBKI, Nieuwegein

Stagebeoordeling bij WRM T verplicht met portofoons

Bij de stagebeoordeling WRM T is het gebruik van verbindingsmiddelen door de kandidaat verplicht. Dat is niet expliciet vermeld in de IBKI-richtlijnen voor het geval het een bijzondere verrichting-les met een tractor op een oefenterrein betreft, maar ook daarbij zijn verbindingsmiddelen zoals portofoons echter onmisbaar.

Dat heeft het IBKI, het instituut dat verantwoordelijk is voor deze stagebeoordelingen, bekendgemaakt. Op de IBKI-site zal de verplichting voor een bijzondere verrichting-les worden toegevoegd. De richtlijnen examenvoertuig op de IBKI-site worden dan als volgt:

Richtlijnen examenvoertuig

Voor het examenvoertuig volgt het IBKI de eisen voor examenvoertuigen (trekker inclusief aanhanger) van het CBR. Alleen door het CBR goedgekeurde voertuigcombinaties worden door het IBKI toegelaten tot het examen WRM T.
Wel is het zo, dat het examen stagebeoordeling alleen bij een bijzondere verrichting-les op een oefenterrein met een trekker met aanhanger gedaan wordt. Als het een verkeersles is op de openbare weg, is het examenvoertuig een trekker zonder aanhanger. De IBKI-examinator volgt dan in zijn eigen auto.

Bij beide soorten stagebeoordeling (bijzondere verrichting en verkeersles) is het noodzakelijk dat de IBKI-examinator de les vanaf het begin kan volgen door middel van portofoons en een ontvanger, op dezelfde manier als bij de WRM-examens A gebeurt (als de A-examinator in de auto volgt). Bij een les op een oefenterrein betekent dat, dat de examinator ook de verplaatsing naar dat terrein vanaf de rijschool met behulp van verbindingsmiddelen moet kunnen volgen. De kandidaat dient zelf voor deze verbindingsmiddelen te zorgen.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stagebeoordeling bij WRM T verplicht met portofoons | RijschoolPro
IBKI, Nieuwegein

Stagebeoordeling bij WRM T verplicht met portofoons

Bij de stagebeoordeling WRM T is het gebruik van verbindingsmiddelen door de kandidaat verplicht. Dat is niet expliciet vermeld in de IBKI-richtlijnen voor het geval het een bijzondere verrichting-les met een tractor op een oefenterrein betreft, maar ook daarbij zijn verbindingsmiddelen zoals portofoons echter onmisbaar.

Dat heeft het IBKI, het instituut dat verantwoordelijk is voor deze stagebeoordelingen, bekendgemaakt. Op de IBKI-site zal de verplichting voor een bijzondere verrichting-les worden toegevoegd. De richtlijnen examenvoertuig op de IBKI-site worden dan als volgt:

Richtlijnen examenvoertuig

Voor het examenvoertuig volgt het IBKI de eisen voor examenvoertuigen (trekker inclusief aanhanger) van het CBR. Alleen door het CBR goedgekeurde voertuigcombinaties worden door het IBKI toegelaten tot het examen WRM T.
Wel is het zo, dat het examen stagebeoordeling alleen bij een bijzondere verrichting-les op een oefenterrein met een trekker met aanhanger gedaan wordt. Als het een verkeersles is op de openbare weg, is het examenvoertuig een trekker zonder aanhanger. De IBKI-examinator volgt dan in zijn eigen auto.

Bij beide soorten stagebeoordeling (bijzondere verrichting en verkeersles) is het noodzakelijk dat de IBKI-examinator de les vanaf het begin kan volgen door middel van portofoons en een ontvanger, op dezelfde manier als bij de WRM-examens A gebeurt (als de A-examinator in de auto volgt). Bij een les op een oefenterrein betekent dat, dat de examinator ook de verplaatsing naar dat terrein vanaf de rijschool met behulp van verbindingsmiddelen moet kunnen volgen. De kandidaat dient zelf voor deze verbindingsmiddelen te zorgen.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.