Sait zegt CBR-medewerkers om te kopen; CBR doet aangifte

Het CBR gaat opnieuw aangifte doen tegen Sait Cinar van Altijdgeslaagd.nl omdat hij beweert alle vragen van het theorie-examen te kopen van CBR-medewerkers. Cinar deed de uitingen in een video, waarin hij reageerde op het verwijderen van de voorspelbaarheid uit het examen. De video is inmiddels verwijderd.

Cinar heeft al vaker in de clinch gelegen met het CBR. Alle inschrijvingsovereenkomsten met de eigenaar van Altijdgeslaagd.nl zijn opgezegd en er loopt een toegangsverbod voor hem voor alle CBR-locaties en -gebouwen.

Omkopen CBR-medewerkers

“Geld is macht”, stelt Cinar in de video die verspreid is via Facebook. “Al die mensen die daar binnen werken – 2000 euro verdienen ze – ik betaal ze meer, ik krijg antwoorden. Ik fraudeer niet, ik betaal ze gewoon. En ’s avonds geven ze me de nieuwe systemen.”

Cinar laat in de video vervolgens op zijn computer zien dat hij een dag eerder weer een hele lijst kandidaten door het theorie-examen heeft gekregen. Hij vervolgt met een reclame-actie voor nieuwe kandidaten.

Aangifte

Het CBR neemt de aantijgingen hoog op en gaat direct stappen ondernemen. Er wordt aangifte gedaan vanwege strafbare gedragingen en het CBR zal Cinar aanschrijven om per direct de uitingen te verwijderen. Op dit moment loopt er al een toegangsverbod voor de heer Cinar voor de CBR-locaties en gebouwen. “Wij overwegen om dit verbod te verlengen op grond van strafbare gedragingen zoals onder andere in dit filmpje”, vertelt woordvoerder Irene Heldens.

Het CBR laat verder weten dat Cinar vorig jaar is veroordeeld wegens vergelijkbare smaad tegen het CBR en een van hun medewerkers. Hem is toen een gevangenisstraf opgelegd van 4 weken waarvan 3 weken voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Intern geen actie

Het CBR hekelt de video en stelt dat het onmogelijk is dat er CBR-medewerkers de vragen aan Cinar doorspelen. “Wij maken daar heel streng beleid op, zodanig dat we zeker kunnen stellen dat dit nooit gebeurd kan zijn”, is Heldens stellig. Ze vertelt dat alleen de makers van de vragen toegang hebben tot deze vragen.

“De examens zijn daarbij geheel randomiseerd”, vertelt Heldens. “Als Cinar dus beweert de theorievragen van de komende maanden te hebben, is dat erg knap, want die hebben wij dan nog niet eens.”

In de video laat Cinar ook beelden zien van zijn TOP Internet-pagina, waarop mogelijk te zien is onder welke naam hij kandidaten examen laat doen. Het CBR kan niet zeggen of de naam van deze opleider achterhaald is via de video.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Sait zegt CBR-medewerkers om te kopen; CBR doet aangifte”

Ger van den Berk|27.07.16|23:03

Het CBR reageert nu of dit nieuws is wat zij niet wisten.6 jaar geleden heb ik als VRB bestuurder in een BVO dit al aangegeven het speelde vooral in Eindhoven,enkele andere leden weten dit ook nog.Maar CBR deed er niets mee terwijl de feiten toen al op tafel lagen.Ook aan het blad rijinstructie heb ik dit aangegeven.Wat Cinar beweert is exact zoals het gegaan is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.