Mobiel pinapparaat voor rijscholen van Sepay

Minder contant geld in de lesauto dankzij mobiel pinapparaat

Bron: Sepay

Geen enkele rijschoolhouder wil veel contant geld in de auto hebben liggen van betalingen van leerlingen. Het is niet alleen onveilig, maar kan ook problemen opleveren met de administratie. Sepay ontwikkelde een goedkoop en makkelijk alternatief: een mobiel pinapparaat voor rijscholen. 

Sepay is landelijk een van de grootste aanbieders van pinapparaten. Het bedrijf is gespecialiseerd in de mobiliteitssector, waaronder ook de taxibranche, en ziet zijn klantenaandeel onder rijscholen de afgelopen jaren stijgen.

Goedkoop en makkelijk

Je ziet het in het openbaar vervoer steeds meer gebeuren: contant geld wordt geweerd en alternatieve betaalmethoden vervangen deze ouderwetse manier van geld overdragen. “Contant geld is erg interessant voor het boevengilde en vermindert dus de veiligheid”, vertelt Jeska Riphagen van Sepay. “En dat geldt niet anders voor lesauto’s.”

Steeds meer rijscholen kloppen bij Sepay aan omdat ze leerlingen de mogelijkheid willen bieden om pinnen in de leswagen. Daarbij heeft eigenlijk iedereen dezelfde wensen. “Het moet gemakkelijk en goedkoop zijn. Dan gaat het om een lichte pinmodule die snel werkt en met een batterij die lang meegaat. En dat is precies waar ons pinapparaat voor is ontwikkeld.”

Lease

De focus van Sepay op de logistieke markt bracht de mobiele pinterminal voort. Daar maakten direct honderden bedrijven gebruik van, waaronder veel taxibedrijven, rijscholen en bezorgdiensten. Nu draait het bedrijf jaarlijks pintransacties ter waarde van een miljard euro.

“Een mobiel pinapparaat gaat op de accu gemakkelijk vier tot vijf dagen mee”, vertelt Riphagen. “De meeste klanten kiezen daarbij voor een leasecontract van één, drie of vijf jaar. Daarbij zit een servicedienst, garantie en reparaties inbegrepen. En is het apparaat kapot, dan krijg je direct een nieuwe terug.” Een apparaat haalt zonder problemen een levensduur van vijf tot zes jaar.

Groot voordeel

Met het pinapparaat is de grote hoeveelheid contant geld in de lesauto verleden tijd. Daarnaast is de administratie gemakkelijk te regelen. Bij een apparaat ontvangt een ondernemer een eigen pagina op de Sepay-website, waarop omzetten en maandoverzichten direct inzichtelijk zijn.

Ook voor leerlingen geeft de mogelijkheid om te kunnen pinnen een goed gevoel. “Die weten dat een rijschoolhouder zijn spullen netjes op orde heeft”, zegt Riphagen, die uit ervaring weet dat het bezit van een pinapparaat een extra hulpmiddel is voor een professionele uitstraling. “Met de beursactie die we houden tijdens de Lesauto Testdag is het ook nog eens erg voordelig om een apparaat te leasen of aan te schaffen.”

latd banner

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.