vrouwe Justitia, Justitie

Negentig uur werkstraf voor rijschoolhouder

De 63-jarige rijschoolhouder uit Drenthe die verdacht werd van aanranding van een leerlinge is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot een werkstraf van negentig uur. Ook kreeg hij een celstraf van één dag, die hij al heeft uitgezeten. Er was 180 uur geëist en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden.

De man ontving de jonge vrouw een aantal keren thuis als voorbereiding op het theorie-examen. Ook gaf hij haar ’s avonds gratis een aantal praktijklessen. In die periode heeft hij haar een aantal malen aangerand. Verder stuurde hij de vrouw intieme WhatsApp-berichtjes, waarin hij de leerlinge onder meer lieverdje en schatje noemde. De rijschoolhouder dacht dat dat gebruikelijk was in app-berichten, zo zei hij tegen de rechtbank.

Ontkennen

Tijdens de zitting ontkende de rijschoolhouder de beschuldigingen van de vrouw. Volgens de man zou ze uit zijn op een schadevergoeding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.