Minister Schultz geeft uitleg na rel om foto

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) heeft vrijdag gereageerd op een relletje om een foto die donderdag is genomen tijdens een eerste rit in de nieuwe tunnel onder Maastricht. Op de foto is te zien hoe de chauffeur van de bus tijdens het rijden aan het filmen is met zijn smartphone. De minister zit naast hem en steekt haar duim omhoog richting de camera.

Via social media kwamen er veel verontwaardigde reacties, zo ook op de facebookpagina van VerkeersPro. De minister zet zich juist in om het gebruik van smartphones te weren bij zowel automobilisten als fietsers.

Op de vraag waarom de minister dan haar duim opsteekt, antwoordt ze: “De cameraman vroeg of ik ook even mijn duim wilde opsteken voor de foto. Ik draaide me daarna om, ik zag het gebeuren en ik heb de chauffeur erop aangesproken.”

De minister vindt het ‘heel vervelend’ dat dit gebeurd is. “Hij heeft de telefoon meteen weggeborgen. De bus zat vol cameraploegen. Ik denk dat hij in zijn enthousiasme ook even een stukje wilde opnemen.” Of de chauffeur een boete krijgt is onduidelijk: “Dat is niet aan mij.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

2 reacties op “Minister Schultz geeft uitleg na rel om foto”

René Kwast|16.12.16|17:13

Ziet nou niemand dat er 2 tegenliggers op haar afkomen?

Leon Beekmans|20.12.16|07:35

Ze heeft overal tijd voor (als ze maar in de picture staat). Maar ze heeft geen tijd om de WRM-regels aan te passen. Dan heeft ze ineens tijd gebrek.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.