lesauto, sneeuw, rijschool augustin

‘Maak anti-slipcursus verplicht voor rijinstructeurs’

Peter van Neck, voorzitter van branchevereniging VRB, pleit voor een verplichte anti-slipcursus voor rijinstructeurs. In het verleden was de cursus een vast onderdeel van de opleiding voor rijinstructeurs. “Ik zie zo’n anti-slipcursus graag terugkomen. In de opleiding, maar ook als bijscholing bij IBKI.”

Peter van Neck vermoedt dat lang niet alle instructeurs over de vaardigheden beschikken wanneer ze in de slip raken. “Instructeurs die serieus met hun vak bezig zijn, steken hier wel tijd en energie in. Ik heb zelf ook een aantal cursussen gedaan. Het is niet alleen erg leuk om te doen, je theoretische kennis wordt ook bijgespijkerd.”

Een anti-slipcursus als onderdeel van de rijopleiding voor rijbewijsleerlingen, is volgens Van Neck ‘iets om over na te denken’, maar momenteel praktisch niet haalbaar. “Bij de aanbieders van slipcursussen mag je pas deelnemen als je in bezit bent van je rijbewijs.”

Tips bij gladheid

Volgens verkeerskennisinstituut CROW zijn Nederlanders nu te slecht voorbereid op rijden in winterse omstandigheden, blijkt uit een item van BNR Nieuwsradio. “Het is voor de gemiddelde Nederlander heel lastig om zich goed aan te passen aan de omstandigheden.”

Een verslaggever van BNR reed mee met een rijles van Nazar Najib van de Bredase rijschool Look. Najib geeft een aantal tips voor het rijden bij gladheid: “Neem winterbanden, houd afstand, goed vooruitkijken, afstand houden en optrekken in zijn twee, want daardoor trek je rustig op en voorkom je het wegglijden en spinnen.” Ook adviseert hij niet in paniek te raken. “Want daardoor merk je dat heel veel mensen juist ongelukken gaan maken.”

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Maak anti-slipcursus verplicht voor rijinstructeurs’ | RijschoolPro
lesauto, sneeuw, rijschool augustin

‘Maak anti-slipcursus verplicht voor rijinstructeurs’

Peter van Neck, voorzitter van branchevereniging VRB, pleit voor een verplichte anti-slipcursus voor rijinstructeurs. In het verleden was de cursus een vast onderdeel van de opleiding voor rijinstructeurs. “Ik zie zo’n anti-slipcursus graag terugkomen. In de opleiding, maar ook als bijscholing bij IBKI.”

Peter van Neck vermoedt dat lang niet alle instructeurs over de vaardigheden beschikken wanneer ze in de slip raken. “Instructeurs die serieus met hun vak bezig zijn, steken hier wel tijd en energie in. Ik heb zelf ook een aantal cursussen gedaan. Het is niet alleen erg leuk om te doen, je theoretische kennis wordt ook bijgespijkerd.”

Een anti-slipcursus als onderdeel van de rijopleiding voor rijbewijsleerlingen, is volgens Van Neck ‘iets om over na te denken’, maar momenteel praktisch niet haalbaar. “Bij de aanbieders van slipcursussen mag je pas deelnemen als je in bezit bent van je rijbewijs.”

Tips bij gladheid

Volgens verkeerskennisinstituut CROW zijn Nederlanders nu te slecht voorbereid op rijden in winterse omstandigheden, blijkt uit een item van BNR Nieuwsradio. “Het is voor de gemiddelde Nederlander heel lastig om zich goed aan te passen aan de omstandigheden.”

Een verslaggever van BNR reed mee met een rijles van Nazar Najib van de Bredase rijschool Look. Najib geeft een aantal tips voor het rijden bij gladheid: “Neem winterbanden, houd afstand, goed vooruitkijken, afstand houden en optrekken in zijn twee, want daardoor trek je rustig op en voorkom je het wegglijden en spinnen.” Ook adviseert hij niet in paniek te raken. “Want daardoor merk je dat heel veel mensen juist ongelukken gaan maken.”

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.