Politie, bekeuring

Politie legt rijles stil van onbevoegde rijschoolhouder

Een rijschoolhouder uit de gemeente Leek (Groningen) is woensdag samen met een leerling staande gehouden door de politie. Tijdens de controle bleek dat de rijinstructeur niet in bezit was van een geldige WRM-pas. De rijles werd beëindigd en tegen de man kreeg werd proces-verbaal opgemaakt. 

De politie wilde met de staandehouding contoleren of de rijinstructeur in bezit was van een geldig rijbewijs en WRM-bevoegdheid. De rijschoolhouder kon wel direct een geldig rijbewijs tonen, maar na wat zoekwerk gaf de man aan dat hij de bevoegdheidspas thuis had laten liggen.

Daarop verifieerde de politie zijn bevoegdheid bij het IBKI. Daaruit bleek dat zijn bevoegdheid op 8 december 2015 was vervallen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De rijles werd direct beëindigd. De rijschoolhouder nam vervolgens zelf plaats achter het stuur.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van VerkeersPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Lees ook: Dronken rijinstructeur kan botsing niet voorkomen

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

2 reacties op “Politie legt rijles stil van onbevoegde rijschoolhouder”

Youran van Ark|08.04.17|10:00

Al 2 jaar onbevoegd. Dat is een economisch delict. Maarja hij krijgt een boete van rond de 600 en kan weer vrolijk verder. En 600/2jaar is nog steeds goedkoper dan bijscholing volgen. Dus zo gek is ie niet.

Chris Verstappen|10.04.17|10:22

Onbevoegd lesgeven houd ook in dat je niet verzekerd bent bij een ongeval. Maar geeft ook slecht voorbeeld naar een kandidaat die we leren zich aan de verkeersregels en de verkeerstaak te houden

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.