Politie, boete

Rijinstructeur (74) geeft drie jaar les zonder bevoegdheid

Een 74-jarige rijinstructeur uit het Drentse Roden is deze week betrapt op het rijden zonder bevoegdheid. De man bleek al in 2014 zijn bevoegdheid kwijt te zijn geraakt. Tegen de 74-jarige man is een proces-verbaal opgemaakt.

De politie controleerde de man afgelopen woensdag op de Schweitzerlaan in Groningen tijdens een rijles, meldt Dagblad van het Noorden. De rijles is overgenomen door een instructeur die wel de juiste papieren bezit. Tegen de 74-jarige man is een proces-verbaal opgemaakt.

Eerder deze maand, op woensdag 5 april, werd een rijles in Leek beëindigd, niet ver van Roden, toen bleek dat de bevoegdheid van de instructeur al in december 2015 vervallen was. De rijschoolhouder nam vervolgens zelf plaats achter het stuur.

Lees ook: Politie legt rijles stil van onbevoegde rijschoolhouder

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van VerkeersPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Rijinstructeur (74) geeft drie jaar les zonder bevoegdheid”

Rianne van Huizen|15.05.17|00:29

Ja ervaring van misschien van 35 jaar of meer doet niet terzake, zonder dat blafpasje kan je het opeens niet meer. Zoals eerder gesteld, je hebt een waardeloos diploma *!!*

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.