Politie, bekeuring

Zestienjarige jongen rijdt 80 kilometer per uur te hard in bestelbus

Een Tilburger van 16 jaar is dinsdagavond opgepakt nadat hij in een bestelbus met 130 kilometer per uur over een weg scheurde waar maar 50 kilometer per uur was toegestaan. Toen agenten hem probeerden aan te houden, zette hij het bovendien op een lopen. 

Agenten zagen dinsdagavond rond 21.30 uur op de Kraaivenstraat een rode bestelauto rijden die hen met flinke snelheid tegemoet kwam. De auto reed naar schatting 130 kilometer per uur op een gedeelte waar slechts 50 kilometer per uur is toegestaan.

Gevaarlijk rijgedrag

De bestuurder sloeg vervolgens af zonder richting aan te geven. De agenten gaven een stopteken, maar dit werd door de automobilist genegeerd. Hij parkeerde daarna zijn auto, stapte uit en rende weg. Een van de agenten haalde hem in en heeft hem aangehouden.

Het bleek te gaan om een 16-jarige jongen die uiteraard nog geen rijbewijs heeft. Hij krijgt niet alleen een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, maar ook voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken. De vader van de verdachte werd geïnformeerd over het gedrag van zijn zoon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zestienjarige jongen rijdt 80 kilometer per uur te hard in bestelbus | RijschoolPro
Politie, bekeuring

Zestienjarige jongen rijdt 80 kilometer per uur te hard in bestelbus

Een Tilburger van 16 jaar is dinsdagavond opgepakt nadat hij in een bestelbus met 130 kilometer per uur over een weg scheurde waar maar 50 kilometer per uur was toegestaan. Toen agenten hem probeerden aan te houden, zette hij het bovendien op een lopen. 

Agenten zagen dinsdagavond rond 21.30 uur op de Kraaivenstraat een rode bestelauto rijden die hen met flinke snelheid tegemoet kwam. De auto reed naar schatting 130 kilometer per uur op een gedeelte waar slechts 50 kilometer per uur is toegestaan.

Gevaarlijk rijgedrag

De bestuurder sloeg vervolgens af zonder richting aan te geven. De agenten gaven een stopteken, maar dit werd door de automobilist genegeerd. Hij parkeerde daarna zijn auto, stapte uit en rende weg. Een van de agenten haalde hem in en heeft hem aangehouden.

Het bleek te gaan om een 16-jarige jongen die uiteraard nog geen rijbewijs heeft. Hij krijgt niet alleen een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, maar ook voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken. De vader van de verdachte werd geïnformeerd over het gedrag van zijn zoon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.