Tractor Academie in Hotel SynDroom

Terugkijken: SynDroom bij de Tractor Academie

RTL4-programma Hotel SynDroom had in de uitzending van woensdagavond aandacht voor de Tractor Academie. In dit televisieprogramma wordt geprobeerd dromen te verwezenlijken van jongeren met een verstandelijke beperking. In de aflevering is te zien hoe de tweeling Stephan en Martijn het trekkerrijbewijs probeert te halen. Hiervoor werd de hulp van Tractor Academie ingeschakeld.

Hoewel het T-rijbewijs enkele jaren geleden al is ingevoerd, was het voor mensen met een lichamelijke beperking tot voor kort niet mogelijk hun tractorpapieren te halen. Tractor Academie uit Son heeft hierop ingespeeld door een lestractor zo om te bouwen dat met de hand te bedienen is. Tractor Academie werkt landelijk samen met een aantal rijscholen zodat de aangepaste tractor landelijk inzetbaar is.

Bekijk hier de uizending terug van Hotel SynDroom:

Lees ook:

Eerste lestractor voor mensen met lichamelijke beperking

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke Van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van RijschoolPro en hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.