Man raakt rijbewijs kwijt na mislukte parkeeracties

Een man van 81 is in Amsterdam zijn rijbewijs kwijtgeraakt na een aantal mislukte parkeeracties. De man had bij meerdere auto’s schade gereden. Het CBR gaat zijn rijvaardigheid beoordelen. 

Het politieteam Boven-IJ kreeg een melding dat er iemand tegen meerdere geparkeerde auto’s was gereden. Ter plaatse bleek dat een 81-jarige man bij het inparkeren schade had gereden. Zijn eerste poging om te parkeren mislukte, waarna hij het probeerde bij een andere parkeerplek. Hierbij reed hij ook achteruit tegen een geparkeerde auto aan.

Rijvaardigheid

Vanwege de omstandigheden waar de politie deze bestuurder aantrof en het verhaal van getuigen is het rijbewijs van deze bestuurder ingenomen. Het rijbewijs wordt opgestuurd naar het CBR, die de bestuurder zal gaan beoordelen of hij nog beschikt over de juiste rijvaardigheid.

Lees ook: Rijinstructeur (74) geeft drie jaar les zonder bevoegdheid

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

3 reacties op “Man raakt rijbewijs kwijt na mislukte parkeeracties”

John Willemsen|03.06.17|17:33

– je komt iemand tegen IN of ONDER bepaalde omstandigheden.
– Je beoordeelt ofwel de bestuurder, ofwel zijn vaardigheden. “De bestuurder beoordelen of hij nog beschikt over…” is vreselijk Nederlands.

Don Eduardo|04.06.17|13:35

In Spanje beschadigde een oudere man bij het keren op een rijbaan maar liefst 6 auto’s aanzienlijk, waarvan er enkele vrij nieuw waren en tot de duurdere behoorden. Het kwam doordat hij onvoldoende stuurde en derhalve vaker voor- en achteruit moest rijden en dan doorreed totdat hij (flink hard) tegen de geparkeerd staande auto botste. De man reed daarna doodgemoedereerd weg..

Don Eduardo|04.06.17|13:35

John Willemsen, je opmerkingen snijden hout. Het is ergerlijk en komt hoe langer hoe vaker voor dat er veel taal- en grammaticafouten worden gemaakt. Met name in teksten welke in het openbaar worden gepubliceerd en komen vanuit de journastiek. Je mag verwachten dat goed- of hoger opgeleide mensen de Nederlandse taal redelijk beheersen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Man raakt rijbewijs kwijt na mislukte parkeeracties | RijschoolPro

Man raakt rijbewijs kwijt na mislukte parkeeracties

Een man van 81 is in Amsterdam zijn rijbewijs kwijtgeraakt na een aantal mislukte parkeeracties. De man had bij meerdere auto’s schade gereden. Het CBR gaat zijn rijvaardigheid beoordelen. 

Het politieteam Boven-IJ kreeg een melding dat er iemand tegen meerdere geparkeerde auto’s was gereden. Ter plaatse bleek dat een 81-jarige man bij het inparkeren schade had gereden. Zijn eerste poging om te parkeren mislukte, waarna hij het probeerde bij een andere parkeerplek. Hierbij reed hij ook achteruit tegen een geparkeerde auto aan.

Rijvaardigheid

Vanwege de omstandigheden waar de politie deze bestuurder aantrof en het verhaal van getuigen is het rijbewijs van deze bestuurder ingenomen. Het rijbewijs wordt opgestuurd naar het CBR, die de bestuurder zal gaan beoordelen of hij nog beschikt over de juiste rijvaardigheid.

Lees ook: Rijinstructeur (74) geeft drie jaar les zonder bevoegdheid

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

3 reacties op “Man raakt rijbewijs kwijt na mislukte parkeeracties”

John Willemsen|03.06.17|17:33

– je komt iemand tegen IN of ONDER bepaalde omstandigheden.
– Je beoordeelt ofwel de bestuurder, ofwel zijn vaardigheden. “De bestuurder beoordelen of hij nog beschikt over…” is vreselijk Nederlands.

Don Eduardo|04.06.17|13:35

In Spanje beschadigde een oudere man bij het keren op een rijbaan maar liefst 6 auto’s aanzienlijk, waarvan er enkele vrij nieuw waren en tot de duurdere behoorden. Het kwam doordat hij onvoldoende stuurde en derhalve vaker voor- en achteruit moest rijden en dan doorreed totdat hij (flink hard) tegen de geparkeerd staande auto botste. De man reed daarna doodgemoedereerd weg..

Don Eduardo|04.06.17|13:35

John Willemsen, je opmerkingen snijden hout. Het is ergerlijk en komt hoe langer hoe vaker voor dat er veel taal- en grammaticafouten worden gemaakt. Met name in teksten welke in het openbaar worden gepubliceerd en komen vanuit de journastiek. Je mag verwachten dat goed- of hoger opgeleide mensen de Nederlandse taal redelijk beheersen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.