Opfriscursus VVN uitgebreid met nieuwe vragen

De Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland is uitgebreid tot vijfhonderd vragen over het verkeer. De test is niet alleen toegespitst op automobilisten, maar ook op fietsers, voetgangers en scootmobielgebruikers. De test is bedoeld voor alle weggebruikers, die hiermee kunnen testen hoe het gesteld is met hun verkeerstheorie. 

De Opfriscursus is twee jaar geleden ontwikkeld, in samenwerking met Verjo Verkeersleermiddelen. Destijds bestond de test uit honderd vragen. Sinds de lancering is de test al meer dan een half miljoen keer afgelegd. “Dit enorme aantal geeft aan dat er behoefte is aan kennis over de verkeerstheorie”, aldus VVN.

Voorrangssituaties

Eerder liet VVN weten dat ongeveer 40 procent van de vragen uit de opfriscursus verkeerd wordt beantwoord. Die fouten zitten hem met name in de voorrangssituaties. Aan de hand van die uitkomsten probeert VVN de vragen in de test te sturen.

Wie na het doen van de test nog behoefte heeft aan meer uitleg, kan zich opgeven voor een opfriscursus in de buurt. Door het hele land houden lokale VVN-afdelingen opfriscursussen voor oudere automobilisten, fietsers en scootmobielgebruikers.  “We behandelen de verkeersregels en leren hen omgaan met lastige verkeerssituaties en obstakels op de weg. We vinden het belangrijk dat we zoveel mogelijk bestuurders bereiken met deze cursus.”

Lees ook: Opfriscursus VVN: voorrangssituaties blijven probleem

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.