Foto botsing trein en lesauto in Oisterwijk. Foto Toby de Kort / De Kort Media

Trein ramt lesauto tijdens rijexamen in Oisterwijk

Op een spoorwegovergang in Oisterwijk is maandagmiddag een trein op een lesauto gebotst. Midden op het spoor viel de motor van de lesauto uit. De leerling was op dat moment met het rijexamen bezig. De rijinstructeur verliet de auto toen de trein het voertuig net raakte, de leerling en examinator zaten nog in het voertuig. Zij bleven echter ongedeerd.

Het ongeluk gebeurde tegen het einde van de middag op de spoorwegovergang tussen de Tilburgseweg en de Heukelomseweg.

Spoorbomen naar beneden

De lesauto kwam vanuit Oisterwijk gereden. Toen de leerling over de spoorwegovergang reed, sloeg de motor af, meldt het CBR. Op dat moment gingen ook de spoorbomen naar beneden. Omdat de motor niet wilde starten en de weg licht hellend was, liet de examinator de auto achteruit rollen.

De kandidaat en de examinator waren nog in de auto toen die tot stilstand kwam tegen de dichte spoorboom. De rijinstructeur kon op het laatste moment nog uitstappen. De trein ramde de voorkant van de lesauto, die daardoor opzij werd geduwd en zwaar beschadigd raakte. “De kandidaat, instructeur en examinator zijn gelukkig ongedeerd. Uiteraard zijn zij erg geschrokken; naar hen gaat onze eerste zorg uit”, aldus het CBR.

Geen treinen

Als gevolg van de aanrijding rijden er tot 18.30 geen treinen tussen Tilburg en Boxtel. Voor de honderden gestrande treinreizigers worden bussen ingezet.

Lees ook: Dronken rijinstructeur rijdt motorleerling omver

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Trein ramt lesauto tijdens rijexamen in Oisterwijk | RijschoolPro
Foto botsing trein en lesauto in Oisterwijk. Foto Toby de Kort / De Kort Media

Trein ramt lesauto tijdens rijexamen in Oisterwijk

Op een spoorwegovergang in Oisterwijk is maandagmiddag een trein op een lesauto gebotst. Midden op het spoor viel de motor van de lesauto uit. De leerling was op dat moment met het rijexamen bezig. De rijinstructeur verliet de auto toen de trein het voertuig net raakte, de leerling en examinator zaten nog in het voertuig. Zij bleven echter ongedeerd.

Het ongeluk gebeurde tegen het einde van de middag op de spoorwegovergang tussen de Tilburgseweg en de Heukelomseweg.

Spoorbomen naar beneden

De lesauto kwam vanuit Oisterwijk gereden. Toen de leerling over de spoorwegovergang reed, sloeg de motor af, meldt het CBR. Op dat moment gingen ook de spoorbomen naar beneden. Omdat de motor niet wilde starten en de weg licht hellend was, liet de examinator de auto achteruit rollen.

De kandidaat en de examinator waren nog in de auto toen die tot stilstand kwam tegen de dichte spoorboom. De rijinstructeur kon op het laatste moment nog uitstappen. De trein ramde de voorkant van de lesauto, die daardoor opzij werd geduwd en zwaar beschadigd raakte. “De kandidaat, instructeur en examinator zijn gelukkig ongedeerd. Uiteraard zijn zij erg geschrokken; naar hen gaat onze eerste zorg uit”, aldus het CBR.

Geen treinen

Als gevolg van de aanrijding rijden er tot 18.30 geen treinen tussen Tilburg en Boxtel. Voor de honderden gestrande treinreizigers worden bussen ingezet.

Lees ook: Dronken rijinstructeur rijdt motorleerling omver

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.