Rijles

IBKI stopt met examen Het Nieuwe Rijden

IBKI stopt per 1 januari 2018 met het examen Trainer Het Nieuwe Rijden (HNR). De reden is volgens IBKI dat het rijden volgens de HNR-methode inmiddels algemeen aanvaard is. HNR is inmiddels een geïntegreerd onderdeel van zowel de rijbewijsopleiding als de opleiding tot rijinstructeur.

Sinds 2008 is het voor rijinstructeurs mogelijk bij IBKI dit examen af te leggen. Rijinstructeurs kunnen zo hun leerlingen  coachen in de rijstijl van Het Nieuwe Rijden en ook trainer worden van specifieke kortdurende trainingen.

Markt kleiner

Inmiddels is het rijden volgens de tips van HNR algemeen aanvaard. De rijstijl van maakt maakt al sinds lange tijd onderdeel uit van de reguliere rijopleidingen. Daarnaast is de markt voor HNR-gecertificeerde rijinstructeurs in de bedrijfsautosector kleiner geworden, meldt IBKI: “Dit betekent dat er op dit moment nauwelijks nog belangstelling is voor het examen trainer HNR van IBKI. We kunnen eigenlijk stellen de oorspronkelijke doelstelling van dit examen is bereikt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.