Nieuwe onderwerpen WRM-bijscholing

Er staan vier nieuwe onderwerpen op het programma voor de WRM-bijscholing. Het gaat om ‘Incidentmanagement’, ‘Autotechniek en veiligheid’, ‘Talking Traffic’ en ‘Vademecum CBR’.  De Centrale examencommissie WRM heeft onlangs deze suggesties besproken en een positief advies uitgebracht.

De Examencommissie hield een zogenaamd afstemmingsoverleg, waarbij alleen de onderwerpen zijn goedgekeurd. Het gaat om de volgende cursussen:

  • Incidentmanagement
  • Autotechniek en veiligheid
  • Talking Traffic: Bij Talking Traffic werken de overheid en bedrijven aan de ontwikkeling van innovatieve verkeerstoepassingen. Door weggebruikers, borden naast en boven de weg, verkeerscentrales en verkeerslichten met elkaar te laten communiceren wordt gezorgd voor actuele en individuele reisinformatie.
  • Vademecum CBR: Deze bijscholing gaat in op de informatie die het CBR ter beschikking stelt aan rijinstructeurs en hun leerlingen.

Cursus indienen

Een aantal van deze onderwerpen wordt nog uitgewerkt, zodat de examencommissie hierover definitief kan adviseren. Zodra de omschrijvingen en leerdoeluitwerkingen definitief zijn, zal IBKI de branche via de WRM-nieuwsbrief informeren. Vanaf dat moment kunnen aanbieders cursussen voor certificering bij IBKI indienen. Naar verwachting is dat rond 1 december.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.