politiebureau

Massale controle rijinstructeurs; één lesauto in beslag genomen

Een grote groep rijschoolhouders zijn vorige week donderdag in Amersfoort door de politie gecontroleerd. In totaal werden 37 lesauto’s aan de kant gezet. De politie deed dit naar eigen zeggen omdat rijschoolhouders niet altijd beschikken over de vereiste papieren. Zes lessen konden niet voortgezet worden omdat de leerling zich niet kon identificeren. Daarnaast nam de Belastingdienst een lesauto in beslag.

De controle vond plaats tussen 10.30 en 12.30 uur. Team Bijzondere Verkeerstaken werkte tijdens de controle samen met het Verkeershavingsteam.

Fiscale wanbetaler

De instructeur waarvan de lesauto in beslag werd genomen, bleek openstaande verkeersboetes te hebben en stond bekend bij de Belastingdienst als wanbetaler. De instructeur was met zijn leerling op weg naar het examen en daarom nam de politie niet direct actie. Na het examen betaalde de instructeur de openstaande boetes en werd zijn auto door de Belastingdienst in beslag genomen. De leerling slaagde wel voor het examen.

Daarnaast konden een aantal leerlingen zich niet identificeren, iets dat wel vereist is tijdens de rijles. De politie heeft deze overtreders geen bekeuring gegeven, wel moest de rijles beëindigd worden. Overigens had een lesauto defecte verlichting.

‘Vaker controleren’

De politie controleerde louter op lesauto’s. Een woordvoerder van de politie legt uit: “De gedachte hierachter is dat sommige rijinstructeurs niet altijd de vereiste papieren hebben.” Er was één instructeur die zijn bevoegdheidspas niet kon tonen.

Team Bijzondere Verkeerstaken richt zich tijdens dit soort controles op bijzondere weggebruikers, zoals rijinstructeurs. Volgens een woordvoerder van de politie Amersfoort kunnen de controles vaker plaatsvinden, en door heel Nederland.

Lees ook: Whatsapp frauderende examinator: ‘Bedankt voor de samenwerking’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Massale controle rijinstructeurs; één lesauto in beslag genomen | RijschoolPro
politiebureau

Massale controle rijinstructeurs; één lesauto in beslag genomen

Een grote groep rijschoolhouders zijn vorige week donderdag in Amersfoort door de politie gecontroleerd. In totaal werden 37 lesauto’s aan de kant gezet. De politie deed dit naar eigen zeggen omdat rijschoolhouders niet altijd beschikken over de vereiste papieren. Zes lessen konden niet voortgezet worden omdat de leerling zich niet kon identificeren. Daarnaast nam de Belastingdienst een lesauto in beslag.

De controle vond plaats tussen 10.30 en 12.30 uur. Team Bijzondere Verkeerstaken werkte tijdens de controle samen met het Verkeershavingsteam.

Fiscale wanbetaler

De instructeur waarvan de lesauto in beslag werd genomen, bleek openstaande verkeersboetes te hebben en stond bekend bij de Belastingdienst als wanbetaler. De instructeur was met zijn leerling op weg naar het examen en daarom nam de politie niet direct actie. Na het examen betaalde de instructeur de openstaande boetes en werd zijn auto door de Belastingdienst in beslag genomen. De leerling slaagde wel voor het examen.

Daarnaast konden een aantal leerlingen zich niet identificeren, iets dat wel vereist is tijdens de rijles. De politie heeft deze overtreders geen bekeuring gegeven, wel moest de rijles beëindigd worden. Overigens had een lesauto defecte verlichting.

‘Vaker controleren’

De politie controleerde louter op lesauto’s. Een woordvoerder van de politie legt uit: “De gedachte hierachter is dat sommige rijinstructeurs niet altijd de vereiste papieren hebben.” Er was één instructeur die zijn bevoegdheidspas niet kon tonen.

Team Bijzondere Verkeerstaken richt zich tijdens dit soort controles op bijzondere weggebruikers, zoals rijinstructeurs. Volgens een woordvoerder van de politie Amersfoort kunnen de controles vaker plaatsvinden, en door heel Nederland.

Lees ook: Whatsapp frauderende examinator: ‘Bedankt voor de samenwerking’

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.