Nieuwe vragenlijst voor Gezondheidsverklaring CBR

De nieuwe vragenlijst voor de Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring) van het CBR wordt begin december beschikbaar gesteld. Tegelijkertijd wordt ook het vernieuwde klantenportaal Mijn CBR gelanceerd. Dat meldt het CBR.

De vragen in de Gezondheidsverklaring zijn volgens het CBR duidelijker gemaakt, in een logischer volgorde geplaatst en ze sluiten beter aan op de informatie die het CBR nodig heeft om te besluiten over de rijgeschiktheid van een kandidaat.

In eerste instantie wordt deze vernieuwde vragenlijst alleen voor het AB(E)- en T-rijbewijs geïntroduceerd. Voor 75-plussers en het CDE-rijbewijs verwacht het CBR in het eerste kwartaal van 2018 de vernieuwde vragenlijst in te voeren. De nieuwe vragenlijsten komen in 2018 ook op papier beschikbaar voor klanten die de verklaring bij voorkeur op deze manier indienen.

Zelf aanvragen

Sinds 1 november moeten examenkandidaten daarnaast zelf hun verklaring indienen bij het CBR. Rijschoolhouders en instructeurs kunnen deze niet meer voor hen indienen via Top internet. Het CBR wil hiermee voorkomen dat de verklaring onjuist wordt ingevuld, waardoor veel kandidaten na het rijexamen alsnog een medisch onderzoek moeten ondergaan.

Vorig jaar kwam het tweeduizend keer voor dat een kandidaat na het examen alsnog moesten deelnemen aan een medisch onderzoek. Het CBR stelt dat dit probleem zich 50 procent minder voordoet als een kandidaat zélf de Gezondheidsverklaring indient.

Lees ook: CBR verandert Eigen Verklaring in Gezondheidsverklaring

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Nieuwe vragenlijst voor Gezondheidsverklaring CBR”

Jimmy Latumahina|05.12.17|11:30

Ik wil reagerenl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe vragenlijst voor Gezondheidsverklaring CBR | RijschoolPro

Nieuwe vragenlijst voor Gezondheidsverklaring CBR

De nieuwe vragenlijst voor de Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring) van het CBR wordt begin december beschikbaar gesteld. Tegelijkertijd wordt ook het vernieuwde klantenportaal Mijn CBR gelanceerd. Dat meldt het CBR.

De vragen in de Gezondheidsverklaring zijn volgens het CBR duidelijker gemaakt, in een logischer volgorde geplaatst en ze sluiten beter aan op de informatie die het CBR nodig heeft om te besluiten over de rijgeschiktheid van een kandidaat.

In eerste instantie wordt deze vernieuwde vragenlijst alleen voor het AB(E)- en T-rijbewijs geïntroduceerd. Voor 75-plussers en het CDE-rijbewijs verwacht het CBR in het eerste kwartaal van 2018 de vernieuwde vragenlijst in te voeren. De nieuwe vragenlijsten komen in 2018 ook op papier beschikbaar voor klanten die de verklaring bij voorkeur op deze manier indienen.

Zelf aanvragen

Sinds 1 november moeten examenkandidaten daarnaast zelf hun verklaring indienen bij het CBR. Rijschoolhouders en instructeurs kunnen deze niet meer voor hen indienen via Top internet. Het CBR wil hiermee voorkomen dat de verklaring onjuist wordt ingevuld, waardoor veel kandidaten na het rijexamen alsnog een medisch onderzoek moeten ondergaan.

Vorig jaar kwam het tweeduizend keer voor dat een kandidaat na het examen alsnog moesten deelnemen aan een medisch onderzoek. Het CBR stelt dat dit probleem zich 50 procent minder voordoet als een kandidaat zélf de Gezondheidsverklaring indient.

Lees ook: CBR verandert Eigen Verklaring in Gezondheidsverklaring

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Nieuwe vragenlijst voor Gezondheidsverklaring CBR”

Jimmy Latumahina|05.12.17|11:30

Ik wil reagerenl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.