Rijschool Avalon

‘Keuze voor een leaseauto scheelt een hoop tijd en stress’

Het aanschaffen van een nieuwe lesauto is een kostbare aangelegenheid. Rijschoolhouders kunnen er ook voor kiezen om het geld in de portemonnee te houden en voor een leaseconstructie te gaan. Dat levert volgens rijschoolhouder Richard van Turnhout flink wat voordelen op.

Van Turnhout noemt direct een aantal pluspunten. Als rijschoolhouder hoeft je niet meer na te denken over periodiek onderhoud en het omwisselen van zomer- en winterbanden. Ook staat er gelijk een nieuwe auto klaar als er iets mankeert aan de huidige lesauto. “Dat is allemaal tijd die je beter kunt steken in hetgeen waarvoor je passie hebt, namelijk lesgeven”, aldus de rijschoolhouder.

Makkelijke keuze

Samen met zijn vrouw Avalon Thenu richtte Van Turnhout in 2013 Rijschool Avalon op. De rijschooleigenaar is al instructeur sinds 2004, de eerste jaren in loondienst. “Mijn vrouw en ik werkten allebei bij een rijschool. In de loop van de jaren kregen we eigen ideeën over hoe we bepaalde zaken binnen een rijschool wilden aanpakken. Wij zagen verbeterpunten, zeker op het gebied van klantencontact”, vertelt Van Turnhout. “Dat is dan ook waar Rijschool Avalon voor staat: goede service en een rijopleiding op maat.”

Al direct bij het opstarten van de rijschool gaat van Turnhout de samenwerking met Lesautolease/Lesautoverhuur.nl aan. Dit was volgens de rijschoolhouder een gemakkelijke keuze. “Stefan van der Sanden, directeur van de lease-organisatie, dacht vanaf het eerste moment met ons mee. In eerste instantie kozen we voor een shortlease met weinig risico. Vervolgens kwam alles in een stroomversnelling.”

‘Alles erop en eraan’

In de tussentijd groeide de rijschool uit tot zeven lesauto’s, waarvan vijf leaseauto’s. Alle leerlingen die les krijgen in een handgeschakelde auto rijden bij Rijschool Avalon in een Opel Corsa. “Een hele fijne auto, met alles erop en eraan,” aldus van Turnhout. Momenteel heeft de rijschoolhouder driejarige leasecontracten. Elke drie jaar wordt de auto in kwestie vervangen, en daardoor blijft het wagenpark naar eigen zeggen up-to-date.

Van Turnhout benadrukt het voordeel van deze constructie. “Onze lesauto’s rijden zeker 65.000 kilometer per jaar. Met een driejarig leasecontract wordt de auto om de drie jaar vervangen en heb je nooit het probleem dat je in een verouderde auto rijdt. Het scheelt een hoop tijd en stress.”

Bij de andere twee auto’s maakt de ondernemer geen gebruik van een leasecontract. Dit is een bewuste keuze geweest, laat hij weten. “Dit zijn twee lesauto’s met een automatische versnellingsbak. We maken minder kilometers met die auto’s, en daarom is het gunstiger om deze zelf aan te schaffen.” De rijschoolhouder lacht. “Ook dit heb ik op aanraden van Stefan gedaan. Zoals ik al zei, ze denken altijd met ons mee. Ook al hebben zij misschien meer baat bij leasecontracten.”

Vervangende auto in nood

“Twee weken geleden had één van onze auto’s problemen met de versnellingsbak. Ik reed naar Schijndel, waar Lesautolease is gevestigd, en ik kreeg gelijk een vervangende auto.” Lesautolease beschikt ook over een schadeherstelbedrijf. Daardoor kunnen auto’s snel gerepareerd worden. Ook is het mogelijk dat het bedrijf een een vervangende lesauto komt brengen en de andere auto meeneemt naar Schijndel voor reparatie. 

Van Turnhout kan inmiddels zijn eigen auto weer inzetten voor de rijlessen. Daarnaast benadrukt hij dat de vervangende auto nooit problemen met de leerlingen oplevert. “Als een leerling vlak voor het examen in een nieuwe auto rijdt, is dat spannend. Mocht de leerling zakken, dan heb jij het als rijschoolhouder gedaan. De vervangende auto is bijna altijd dezelfde Opel Corsa, dat scheelt enorm. Sowieso is het altijd een vergelijkbaar model.”

De rijschoolhouder is positief over het partnerschap met Lesautolease: “Wij zijn heel tevreden over de samenwerking. Er wordt ons zo veel uit handen genomen. We zijn er zeker van dat het wagenpark altijd honderd procent in orde is. En mocht er toch eens iets zijn, dan is het met een belletje zo opgelost.”

Lees ook: ‘Lesauto huren is ook voor startende ondernemers een slimme oplossing’

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.