Cursus. Foto: iStock/hoozone

Deze opleidingsinstituten leiden de meeste rijinstructeurs op

Cursus, huiswerk, training, bijscholing

De Verkeersacademie leidde in 2017 de meeste nieuwe rijinstructeurs op. Dat blijkt uit gegevens van IBKI. Maar liefst 160 cursisten slaagden voor het eindexamen tot rijinstructeur bij de Verkeersacademie uit Best. Op de tweede plek staat Firstt. Dit bedrijf was in 2017 verantwoordelijk voor het afleveren van 55 instructeurs. De rijschoolbranche kreeg er het afgelopen jaar 615 nieuwe rijinstructeurs bij.

IBKI registreerde 14.194 rijinstructeurs op 1 januari 2018. Hoewel er honderden nieuwe rijinstructeurs bij zijn gekomen, blijkt de uitstroom groter. Aan de start van 2017 waren er nog 14.343 instructeurs in het bezit van het witte WRM-pasje. In 2017 stroomden er daarentegen wel 99 rijinstructeurs méér in dan het jaar ervoor.

Kersverse rijinstructeurs

318 van de nieuwe rijinstructeurs zijn opgeleid door de top tien opleiders die de meeste WRM-examens afnemen. Deze groep is daarmee verantwoordelijk voor de helft van de nieuwe rijinstructeurs. Hoe de andere helft de opleiding tot rijinstructeur heeft gevolgd is moeilijk te zeggen volgens IBKI.

”In totaal staan er 64 WRM-opleiders geregistreerd bij IBKI. Cursisten vragen het examen examen zelf aan, of bij een opleider die geregistreerd staat. Sommige rijinstructeurs in spé kopen de opleiding los, en vragen het examen zelf aan. Er zijn ook leerlingen die aan zelfstudie doen,” aldus Rob Sauve van IBKI.

Top vijf

De Verkeersacademie neemt de meeste theoretische en praktische examens af bij IBKI, in totaal 1.707. Opleiders Firstt, Jongepier, Knetemann en Van Buuren nemen daarna de meeste WRM-examens af bij IBKI. In het overzicht hieronder is te zien hoeveel examens de opleiders per categorie afnemen. De cijfers beslaan de periode van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017. Het overzicht toont het eerste examen en het herexamen. Volgens IBKI kunnen deze twee niet apart in beeld gebracht worden, om technische redenen.

De slagingspercentages per onderdeel verschillen, zoals te zien in het overzicht hieronder. De Verkeersacademie heeft bij de meeste WRM-examens het hoogste slagingspercentage. Jongepier en Knetemann scoren goed bij het eindexamen: 70 procent van de cursisten slaagt voor dit examen. Firstt scoort het minst van alle opleider: bij alle WRM-examens heeft het bedrijf de laagste slagingspercentages.


Lees ook:

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Deze opleidingsinstituten leiden de meeste rijinstructeurs op | RijschoolPro
Cursus. Foto: iStock/hoozone

Deze opleidingsinstituten leiden de meeste rijinstructeurs op

Cursus, huiswerk, training, bijscholing

De Verkeersacademie leidde in 2017 de meeste nieuwe rijinstructeurs op. Dat blijkt uit gegevens van IBKI. Maar liefst 160 cursisten slaagden voor het eindexamen tot rijinstructeur bij de Verkeersacademie uit Best. Op de tweede plek staat Firstt. Dit bedrijf was in 2017 verantwoordelijk voor het afleveren van 55 instructeurs. De rijschoolbranche kreeg er het afgelopen jaar 615 nieuwe rijinstructeurs bij.

IBKI registreerde 14.194 rijinstructeurs op 1 januari 2018. Hoewel er honderden nieuwe rijinstructeurs bij zijn gekomen, blijkt de uitstroom groter. Aan de start van 2017 waren er nog 14.343 instructeurs in het bezit van het witte WRM-pasje. In 2017 stroomden er daarentegen wel 99 rijinstructeurs méér in dan het jaar ervoor.

Kersverse rijinstructeurs

318 van de nieuwe rijinstructeurs zijn opgeleid door de top tien opleiders die de meeste WRM-examens afnemen. Deze groep is daarmee verantwoordelijk voor de helft van de nieuwe rijinstructeurs. Hoe de andere helft de opleiding tot rijinstructeur heeft gevolgd is moeilijk te zeggen volgens IBKI.

”In totaal staan er 64 WRM-opleiders geregistreerd bij IBKI. Cursisten vragen het examen examen zelf aan, of bij een opleider die geregistreerd staat. Sommige rijinstructeurs in spé kopen de opleiding los, en vragen het examen zelf aan. Er zijn ook leerlingen die aan zelfstudie doen,” aldus Rob Sauve van IBKI.

Top vijf

De Verkeersacademie neemt de meeste theoretische en praktische examens af bij IBKI, in totaal 1.707. Opleiders Firstt, Jongepier, Knetemann en Van Buuren nemen daarna de meeste WRM-examens af bij IBKI. In het overzicht hieronder is te zien hoeveel examens de opleiders per categorie afnemen. De cijfers beslaan de periode van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017. Het overzicht toont het eerste examen en het herexamen. Volgens IBKI kunnen deze twee niet apart in beeld gebracht worden, om technische redenen.

De slagingspercentages per onderdeel verschillen, zoals te zien in het overzicht hieronder. De Verkeersacademie heeft bij de meeste WRM-examens het hoogste slagingspercentage. Jongepier en Knetemann scoren goed bij het eindexamen: 70 procent van de cursisten slaagt voor dit examen. Firstt scoort het minst van alle opleider: bij alle WRM-examens heeft het bedrijf de laagste slagingspercentages.


Lees ook:

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.