lesbord, lesauto, L,

Ook bij beroepsexamens controle op bevoegdheid rijinstructeurs

Ook bij de beroepsexamens van het CBR worden rijinstructeurs standaard gecontroleerd op een geldige bevoegdheid. De instantie meldde donderdag nog dat de vaste controle gaat gelden voor auto, motor, bromfiets en auto met aanhangwagen, maar CCV hoort dus ook thuis in dit rijtje. Dat laat het CBR desgevraagd weten aan RijschoolPro. 

Het CBR begint dinsdag 10 april met de vaste controle op de bevoegdheid. Hierbij wordt de instructeurspas gecheckt bij het begin van alle rijexamens en toetsen. Sinds 1 juli 2016 gebeurt dat al steekproefsgewijs. De controle is een van de manieren van het CBR om het werk van onbevoegde instructeurs lastiger maken.

Instructeurs die aan het begin van het rijexamen geen geldige WRM-pas kunnen tonen, krijgen namelijk geen toegang tot de examenruimte en mogen dus ook niet aanwezig zijn bij het het begin- en eindgesprek tussen de examinator en de leerling.

Beschermen van leerling en examinator

De opgevoerde controles zijn bedoeld ter bescherming van de kandidaat. Het CBR wil daarnaast dat leerlingen zich bewust worden van het bestaan van de WRM-bevoegdheid. De instructeurspas komt ook terug in de tips van het CBR aan leerlingen bij de keuze voor een rijschool, net als het slagingspercentage.

Bovendien wil het CBR ook de eigen examinatoren beschermen. Als een examenkandidaat is opgeleid door een instructeur zonder geldige bevoegdheid, maakt dat het werk van een examinator ook onveiliger, is de redenering.

Lees ook: CBR gaat alle instructeurs controleren op bevoegdheid

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

3 reacties op “Ook bij beroepsexamens controle op bevoegdheid rijinstructeurs”

Wat een enorm gelul…..

Rianne van Huizen|08.03.18|19:22

Sinds wanneer is het CBR de politieagent ? Dat mogen ze helemaal niet, ze hebben daar niet de bevoegdheid voor! Dit is een land van betutteling.

Rianne van Huizen|08.03.18|19:24

Sinds wanneer zijn de examinatoren ook politieagent ? Daar hebben ze helemaal niet de bevoegdheid voor. Betutteling !!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook bij beroepsexamens controle op bevoegdheid rijinstructeurs | RijschoolPro
lesbord, lesauto, L,

Ook bij beroepsexamens controle op bevoegdheid rijinstructeurs

Ook bij de beroepsexamens van het CBR worden rijinstructeurs standaard gecontroleerd op een geldige bevoegdheid. De instantie meldde donderdag nog dat de vaste controle gaat gelden voor auto, motor, bromfiets en auto met aanhangwagen, maar CCV hoort dus ook thuis in dit rijtje. Dat laat het CBR desgevraagd weten aan RijschoolPro. 

Het CBR begint dinsdag 10 april met de vaste controle op de bevoegdheid. Hierbij wordt de instructeurspas gecheckt bij het begin van alle rijexamens en toetsen. Sinds 1 juli 2016 gebeurt dat al steekproefsgewijs. De controle is een van de manieren van het CBR om het werk van onbevoegde instructeurs lastiger maken.

Instructeurs die aan het begin van het rijexamen geen geldige WRM-pas kunnen tonen, krijgen namelijk geen toegang tot de examenruimte en mogen dus ook niet aanwezig zijn bij het het begin- en eindgesprek tussen de examinator en de leerling.

Beschermen van leerling en examinator

De opgevoerde controles zijn bedoeld ter bescherming van de kandidaat. Het CBR wil daarnaast dat leerlingen zich bewust worden van het bestaan van de WRM-bevoegdheid. De instructeurspas komt ook terug in de tips van het CBR aan leerlingen bij de keuze voor een rijschool, net als het slagingspercentage.

Bovendien wil het CBR ook de eigen examinatoren beschermen. Als een examenkandidaat is opgeleid door een instructeur zonder geldige bevoegdheid, maakt dat het werk van een examinator ook onveiliger, is de redenering.

Lees ook: CBR gaat alle instructeurs controleren op bevoegdheid

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

3 reacties op “Ook bij beroepsexamens controle op bevoegdheid rijinstructeurs”

Wat een enorm gelul…..

Rianne van Huizen|08.03.18|19:22

Sinds wanneer is het CBR de politieagent ? Dat mogen ze helemaal niet, ze hebben daar niet de bevoegdheid voor! Dit is een land van betutteling.

Rianne van Huizen|08.03.18|19:24

Sinds wanneer zijn de examinatoren ook politieagent ? Daar hebben ze helemaal niet de bevoegdheid voor. Betutteling !!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.