Video CBR werving examinatoren

Nieuwe oproep CBR: dringend nieuwe examinatoren nodig

CBR Leusden

Het klinkt bijna als een noodkreet: het CBR is ‘dringend’ op zoek naar nieuwe examinatoren. De afgelopen twee jaar zijn er 120 nieuwe examinatoren aangenomen en ook dit jaar moeten er weer 60 aan het pesoneelsbestand worden toegevoegd, met name in het westen van het land.

“De economie en de werkgelegenheid blijven groeien in ons land. Voor het derde jaar op rij leidt dat tot duizenden extra rijexamens bij het CBR”, aldus het CBR woensdag in een bericht op haar website. “Vanwege de topdrukte heeft het CBR in 2016 en 2017 in totaal 120 rijexaminatoren geworven, liefst een kwart van het totaalaantal examinatoren. Maar dat blijkt nog niet genoeg.”

Werving

Daarom gaat het CBR ‘in volle vaart’ door met de werving. Met name in het westen van het land zijn nieuwe examinatoren hard nodig. “Door de aantrekkende arbeidsmarkt is het vinden van voldoende geschikte mensen echter zeer lastig op dit moment.” De instantie waarschuwt daarom voor lange wachttijden. “Bij de rijexamens zal de maximale wachttijd van 7 weken niet altijd worden gehaald.”

Om de werving een nieuwe boost te geven, is vorig jaar de website www.werkenbijcbr.nl gelanceerd. Ook zijn er twee films gemaakt over het vak van examinator: een voor de autorijexamens en een voor de beroepsexamens.

Lees ook: Vraag naar examens CBR blijft stijgen

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

4 reacties op “Nieuwe oproep CBR: dringend nieuwe examinatoren nodig”

Rij School|08.03.18|14:01

Misschien word het tijd dat het CBR de opleidingseisen iets bijstelt! Een instructeur van 50+ met 15 jaar of meer ervaring maakt geen enkele kans bij het CBR!

Boy van Drongelen|08.03.18|16:52

Het is alleen maar vriendjes politiek geweest, dikke maatjes met een examinator en binnen no time zat je examens af te nemen. Of Er ging er eentje in de fut en dan werd de zoon of dochter naar voren geschoven. Ik loop al 30 jaar mee maar zo een slechte instantie kom je nergens tegen alleen maar haat en nijd onder elkaar, gaat er iets fout wordt gezegd moet je bij de rijschool zijn.

Helga Smetsers|09.03.18|12:29

Ik ken iemand die bij een sollicitatie voor examinator CCV werd afgewezen door het rollenspel in de sollicitatieprocedure. Je moest een toneelstuk opvoeren als begeleider van een kinderopvangcentrum. En raad eens wat, we gaan niet met u verder. Wel alle rijbewijzen en instructiebewijzen A B C D E, 40 jaar ervaring waarvan jarenlang rijinstructeur militaire dienst en vrachtwagenchauffeur en eigen rijschool. Maar toch niet geschikt. (had hij nou maar vaker naar “De luizenmoeder” gekeken)

Ed Hartman|22.06.18|10:08

Mensen die het al gemaakt hebben in het bedrijfsleven zitten niet te wachten op 3150€ bruto en een leasewagen waar nog bijtelling op los gaat en een bedrag voor wordt gerekend…
En dan gebruiken ze een slogan: diesel in je bloed… het lijkt wel of het alleen om geld voor het CBR gaat bij Den Haag of het proces is heel erg gedateerd.

Een psycholoog doe zich verschuild achter zijn ex vrouw in de luizenmoeder, geen fruit in de broodtrommel van z’n zoon en 2x gele kaart… dat is t rollenspel…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe oproep CBR: dringend nieuwe examinatoren nodig | RijschoolPro
Video CBR werving examinatoren

Nieuwe oproep CBR: dringend nieuwe examinatoren nodig

CBR Leusden

Het klinkt bijna als een noodkreet: het CBR is ‘dringend’ op zoek naar nieuwe examinatoren. De afgelopen twee jaar zijn er 120 nieuwe examinatoren aangenomen en ook dit jaar moeten er weer 60 aan het pesoneelsbestand worden toegevoegd, met name in het westen van het land.

“De economie en de werkgelegenheid blijven groeien in ons land. Voor het derde jaar op rij leidt dat tot duizenden extra rijexamens bij het CBR”, aldus het CBR woensdag in een bericht op haar website. “Vanwege de topdrukte heeft het CBR in 2016 en 2017 in totaal 120 rijexaminatoren geworven, liefst een kwart van het totaalaantal examinatoren. Maar dat blijkt nog niet genoeg.”

Werving

Daarom gaat het CBR ‘in volle vaart’ door met de werving. Met name in het westen van het land zijn nieuwe examinatoren hard nodig. “Door de aantrekkende arbeidsmarkt is het vinden van voldoende geschikte mensen echter zeer lastig op dit moment.” De instantie waarschuwt daarom voor lange wachttijden. “Bij de rijexamens zal de maximale wachttijd van 7 weken niet altijd worden gehaald.”

Om de werving een nieuwe boost te geven, is vorig jaar de website www.werkenbijcbr.nl gelanceerd. Ook zijn er twee films gemaakt over het vak van examinator: een voor de autorijexamens en een voor de beroepsexamens.

Lees ook: Vraag naar examens CBR blijft stijgen

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

4 reacties op “Nieuwe oproep CBR: dringend nieuwe examinatoren nodig”

Rij School|08.03.18|14:01

Misschien word het tijd dat het CBR de opleidingseisen iets bijstelt! Een instructeur van 50+ met 15 jaar of meer ervaring maakt geen enkele kans bij het CBR!

Boy van Drongelen|08.03.18|16:52

Het is alleen maar vriendjes politiek geweest, dikke maatjes met een examinator en binnen no time zat je examens af te nemen. Of Er ging er eentje in de fut en dan werd de zoon of dochter naar voren geschoven. Ik loop al 30 jaar mee maar zo een slechte instantie kom je nergens tegen alleen maar haat en nijd onder elkaar, gaat er iets fout wordt gezegd moet je bij de rijschool zijn.

Helga Smetsers|09.03.18|12:29

Ik ken iemand die bij een sollicitatie voor examinator CCV werd afgewezen door het rollenspel in de sollicitatieprocedure. Je moest een toneelstuk opvoeren als begeleider van een kinderopvangcentrum. En raad eens wat, we gaan niet met u verder. Wel alle rijbewijzen en instructiebewijzen A B C D E, 40 jaar ervaring waarvan jarenlang rijinstructeur militaire dienst en vrachtwagenchauffeur en eigen rijschool. Maar toch niet geschikt. (had hij nou maar vaker naar “De luizenmoeder” gekeken)

Ed Hartman|22.06.18|10:08

Mensen die het al gemaakt hebben in het bedrijfsleven zitten niet te wachten op 3150€ bruto en een leasewagen waar nog bijtelling op los gaat en een bedrag voor wordt gerekend…
En dan gebruiken ze een slogan: diesel in je bloed… het lijkt wel of het alleen om geld voor het CBR gaat bij Den Haag of het proces is heel erg gedateerd.

Een psycholoog doe zich verschuild achter zijn ex vrouw in de luizenmoeder, geen fruit in de broodtrommel van z’n zoon en 2x gele kaart… dat is t rollenspel…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.