Brommerles, rijschool SnelWeg, scooterles, De Snelheid

Verkoop elektrische scooters neemt flink toe

De verkoop van het aantal elektrische scooters in Nederland zit flink in de lift. Het aantal verkochte, nieuwe elektrische scooters is verdriedubbeld vergeleken met dezelfde periode in 2017. Het aandeel elektrische scooters in de nieuwverkoop is in een jaar tijd gestegen van 2,23 naar 9,73 procent.

Over de eerste vier maanden van 2018 zijn in totaal 1.225 nieuwe elektrische scooters verkocht. In 2017 ging het nog om 420 nieuwe elektrische scooters in dezelfde periode. In totaal rijden er nu ruim 27.000 elektrische scooters rond in Nederland.

Meer dan elektrische auto’s

In Nederland rijden nu meer elektrische scooters rond dan elektrische auto’s. In totaal telt Nederland nu 27.306 elektrische scooters en 25.519 vol elektrische auto’s. Van het totale park van 1,1 miljoen brom- en snorfietsen, is daarmee 2,5 procent elektrisch. Ook bij elektrische auto’s groeit de vraag, maar het aandeel van deze voertuigen blijft achter, zo liet het CBS vrijdag weten. Slechts 1,4 procent van alle personenauto’s in Nederland is een elektrisch of plug-in hybride voertuig.

Dalende prijzen

De populariteit is volgens RAI Vereniging te danken aan de groei van het aanbod, dalende prijzen en de betere kwaliteit. Ook steeds meer gerenommeerde scootermerken introduceren elektrische modellen. Volgens RAI Vereniging is ook voor de scooter de toekomst elektrisch. Om de vergroening door te zetten, wordt de introductie van schonere benzinescooters versneld. Sinds 1 januari van dit jaar is voor nieuwe scooters Euro 4 de norm en over drie jaar wordt Euro 5 geïntroduceerd.

Lees ook:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkoop elektrische scooters neemt flink toe | RijschoolPro
Brommerles, rijschool SnelWeg, scooterles, De Snelheid

Verkoop elektrische scooters neemt flink toe

De verkoop van het aantal elektrische scooters in Nederland zit flink in de lift. Het aantal verkochte, nieuwe elektrische scooters is verdriedubbeld vergeleken met dezelfde periode in 2017. Het aandeel elektrische scooters in de nieuwverkoop is in een jaar tijd gestegen van 2,23 naar 9,73 procent.

Over de eerste vier maanden van 2018 zijn in totaal 1.225 nieuwe elektrische scooters verkocht. In 2017 ging het nog om 420 nieuwe elektrische scooters in dezelfde periode. In totaal rijden er nu ruim 27.000 elektrische scooters rond in Nederland.

Meer dan elektrische auto’s

In Nederland rijden nu meer elektrische scooters rond dan elektrische auto’s. In totaal telt Nederland nu 27.306 elektrische scooters en 25.519 vol elektrische auto’s. Van het totale park van 1,1 miljoen brom- en snorfietsen, is daarmee 2,5 procent elektrisch. Ook bij elektrische auto’s groeit de vraag, maar het aandeel van deze voertuigen blijft achter, zo liet het CBS vrijdag weten. Slechts 1,4 procent van alle personenauto’s in Nederland is een elektrisch of plug-in hybride voertuig.

Dalende prijzen

De populariteit is volgens RAI Vereniging te danken aan de groei van het aanbod, dalende prijzen en de betere kwaliteit. Ook steeds meer gerenommeerde scootermerken introduceren elektrische modellen. Volgens RAI Vereniging is ook voor de scooter de toekomst elektrisch. Om de vergroening door te zetten, wordt de introductie van schonere benzinescooters versneld. Sinds 1 januari van dit jaar is voor nieuwe scooters Euro 4 de norm en over drie jaar wordt Euro 5 geïntroduceerd.

Lees ook:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.