Politie. Bron foto: politie Oss

Rijschool krijgt waarschuwing voor stilstaan op stoep

Wijkagenten in de gemeente Aalburg hebben een rijinstructeur aangesproken nadat zijn leerling de lesauto op de stoep had geparkeerd. ‘Als dit een examen was geweest, was de leerling gezakt’. 

Wijkagenten troffen een lesauto op de stoep aan, schrijft Brabants Dagblad. “En dat hoort niet”, aldus de de wijkagenten. “De stoep is voor voetgangers, daar mag je niet op rijden en niet op stilstaan.” De instructeur verklaarde dat het maar ‘eventjes’ was, maar daar neemt de politie geen genoegen mee.

‘Flauwekul’

De politie vervolgt: ,,De instructeur deed het af als flauwekul, maar dat is het natuurlijk niet. Als dit een examen was, dan was de leerling gezakt. Gelukkig voor de leerling was het een gewone rijles.”

De instructeur werkt ‘voor een grotere rijschool ergens in Brabant’. De politie laat weten het bedrijf te zullen aanschrijven. ,,We vinden dat een rijschool het moet weten als een instructeur de verkeersregels niet serieus neemt, we sturen de brief als waarschuwing.”

Lees ook: Instructeur moet rijles afbreken na controle politie

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

4 reacties op “Rijschool krijgt waarschuwing voor stilstaan op stoep”

Mart Kuiper|29.08.18|14:04

Ach ach….het is toch ook allemaal wat….

Dani Wouters|30.08.18|13:24

Soms moet je als instructeur jouw leerlingen fouten laten maken om ze daarna te kunnen confronteren welke inpakt dat heeft op een de plaats waar die auto terecht komt. Als die agenten en die ambtenaren echt niets anders te doen hebben? Uiteraard waren zijzelf vanaf het eerste uur perfecte bestuurders. Sic

Dani Wouters|30.08.18|13:32

Soms moet je jouw leerlingen bewust fouten laten maken, dit om achteraf te kunnen uitleggen waarom het voertuig op de stoep terechtkomt. Indien die politieagenten en de ambtenaren nu echt niets anders te doen hebben? Uiteraard hadden zij de perfecte controle over hun voertuig tijdens de rijles. Dit noem ik muggen ziften

Youran van Ark|30.08.18|17:24

Het was nog lang onrustig in het dorp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijschool krijgt waarschuwing voor stilstaan op stoep | RijschoolPro
Politie. Bron foto: politie Oss

Rijschool krijgt waarschuwing voor stilstaan op stoep

Wijkagenten in de gemeente Aalburg hebben een rijinstructeur aangesproken nadat zijn leerling de lesauto op de stoep had geparkeerd. ‘Als dit een examen was geweest, was de leerling gezakt’. 

Wijkagenten troffen een lesauto op de stoep aan, schrijft Brabants Dagblad. “En dat hoort niet”, aldus de de wijkagenten. “De stoep is voor voetgangers, daar mag je niet op rijden en niet op stilstaan.” De instructeur verklaarde dat het maar ‘eventjes’ was, maar daar neemt de politie geen genoegen mee.

‘Flauwekul’

De politie vervolgt: ,,De instructeur deed het af als flauwekul, maar dat is het natuurlijk niet. Als dit een examen was, dan was de leerling gezakt. Gelukkig voor de leerling was het een gewone rijles.”

De instructeur werkt ‘voor een grotere rijschool ergens in Brabant’. De politie laat weten het bedrijf te zullen aanschrijven. ,,We vinden dat een rijschool het moet weten als een instructeur de verkeersregels niet serieus neemt, we sturen de brief als waarschuwing.”

Lees ook: Instructeur moet rijles afbreken na controle politie

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

4 reacties op “Rijschool krijgt waarschuwing voor stilstaan op stoep”

Mart Kuiper|29.08.18|14:04

Ach ach….het is toch ook allemaal wat….

Dani Wouters|30.08.18|13:24

Soms moet je als instructeur jouw leerlingen fouten laten maken om ze daarna te kunnen confronteren welke inpakt dat heeft op een de plaats waar die auto terecht komt. Als die agenten en die ambtenaren echt niets anders te doen hebben? Uiteraard waren zijzelf vanaf het eerste uur perfecte bestuurders. Sic

Dani Wouters|30.08.18|13:32

Soms moet je jouw leerlingen bewust fouten laten maken, dit om achteraf te kunnen uitleggen waarom het voertuig op de stoep terechtkomt. Indien die politieagenten en de ambtenaren nu echt niets anders te doen hebben? Uiteraard hadden zij de perfecte controle over hun voertuig tijdens de rijles. Dit noem ik muggen ziften

Youran van Ark|30.08.18|17:24

Het was nog lang onrustig in het dorp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.