Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat

Minister: ‘We kunnen geen blik examinatoren opentrekken’

Minister Cora van Nieuwenhuizen is ervan overtuigd dat het CBR er alles aan doet om de wachttijden aan te pakken. Dat liet ze dinsdagavond weten aan de Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat. SP’er Cem Laçin bracht die avond het functioneren van het CBR ter sprake. 

De reserveringstermijnen voor de examens waren een van de onderwerpen die Laçin aansneed. “Uit de informatie van het CBR blijkt dat de lange wachtrijen tot eind 2019 zullen duren. Dit is schadelijk voor de economie en vervelend voor de mensen die weken moeten wachten voordat ze op hun examen mogen gaan.”

Examinatoren aannemen

Cem Laçin wilde van de minister dan ook weten welke extra maatregelen het CBR gaat nemen om de wachtlijsten sneller terug te dringen dan eind 2019. “Ondanks dat er nieuwe examinatoren zijn aangenomen, zijn er nog steeds geen verbeteringen te zien.”

Minister Van Nieuwenhuizen noemt het aannemen van de extra examinatoren de belangrijkste maatregel tegen de wachttijden, naast het overwerken en het uitstellen van verlofdagen door de examinatoren. “Je kunt niet een blik examinatoren opentrekken. Het CBR doet er alles aan om het vak van examinator aantrekkelijk te maken. Dus mocht iemand aan het luisteren zijn: we kunnen nog steeds mensen gebruiken.”

Medische keuring

Ook vroeg Laçin aandacht voor de medische keuringen. “Hele groepen mensen moeten elk jaar een herkeuring ondergaan terwijl ze al jarenlang een  terwijl dat niet noodzakelijk is. Ik ontvang hierover mails en brieven uit het land. Als er meer maatwerk komt bij de medische keuringen, kan dit veel stress en geld onder bestuurders besparen.”

De bewindsvrouw benadrukt dat er een balans moet worden gevonden in maatregelen voor een goede verkeersveiligheid, die tegelijkertijd niet te veel administratieve lasten en onderzoeken opleveren. “We moeten hier dus de gulden middenweg proberen te vinden.” Wel belooft ze hierover in gesprek te gaan met het CBR.

Nep-arts

Tenslotte vroeg het SP-kamerlid opheldering over de ‘nep-arts’ waar wie het CBR 34 automobilisten heeft doorgestuurd. Deze arts stond niet ingeschreven in het BIG-register. Van Nieuwenhuizen meldt dat het vanaf 2019 berplicht is voor artsen om het BIG-nummer te vermelden. “Daardoor is het makkelijker voor patiënten, maar ook voor het CBR, om te controleren of de arts staat ingeschreven.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Minister: ‘We kunnen geen blik examinatoren opentrekken’”

Bernd Gaykema|27.09.18|20:34

@CBR: één belletje en ik kom weer examens afnemen (Zwolle, Meppel, Hoogeveen, Emmeloord).

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.