Code 95 - U48 - WRM

CBR scherpt eisen aan voor cursussen Code 95

Om de kwaliteit van de nascholing Code 95 te vergroten, wil het CBR strengere eisen stellen. Er zijn volgens het CBR nog te veel verschillen in uitvoering en kwaliteit bij de nascholing voor chauffeurs. Het hanteren van leerdoelen moet de kwaliteit verbeteren. 

Dat heeft het CBR deze week bekendgemaakt. “In de huidige minimumeisen zijn onderwerpen benoemd. Daarbij is niet vastgelegd wat precies per onderwerp bereikt moet worden. Dat kan leiden tot verschillen in de uitvoering en de kwaliteit van de cursussen.”

Leerdoelen

Samen met een externe werkgroepen en deskundigen zijn minimumeisen omschreven, zowel op inhoud als didactiek. Daarbij zijn de onderwerpen vervangen door leerdoelen. Het leerdoel geeft aan wat de cursist na afloop van de cursus geleerd moet hebben. De leerdoelen zijn ingedeeld op drie niveaus: kennis, inzicht en toepassing. “De verschillende niveaus volgen elkaar op. Dit betekent dat een toepassingsleerdoel niet bereikt kan worden als kennis en inzicht worden overgeslagen.”

Feedback

Met deze aanpassing wil het CBR ‘de duidelijkheid, kwaliteit en uniformiteit’ vergroten. Opleiders konden hun feedback geven over de nieuwe leerdoelen. “De binnengekomen reacties zijn overwegend positief. De inhoudelijke opmerkingen worden in overleg met de werkgroep besproken en eventueel doorgevoerd.”

De definitieve leerdoelen worden begin april 2019 gepubliceerd.

Lees ook: ‘Kwaliteit cursus Code 95 vaak onder de maat’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.