Ruud Rutten, voorzitter FAM

‘Niet schreeuwen, maar samenwerken bij problemen’

Om de problemen in de rijschoolbranche aan te pakken, moet er worden samengewerkt. “Je kunt wel schreeuwen over de fouten, maar daar wordt niks mee veranderd. Ik hoop dat de echte professionals eens van zich laten horen”, is de oproep van Ruud Rutten, tijdens de nieuwjaarsreceptie van branchevereniging FAM.

De jaarlijkse bijeenkomst werd donderdag gehouden in Lexmond. Onder een ontspannen sfeer, en in het bijzijn van onder meer CBR, IBKI en andere partners en brancheverenigingen, blikte Ruud Rutten kort terug op het afgelopen jaar. Eerder kondigde Rutten al aan dat 2019 voor hem het laatste jaar zal zijn als voorzitter van FAM.

Steun

Een speciaal dankwoord was gericht aan zijn eigen bestuursleden, de VRB, Bovag, het CBR en het IBKI. “Maar zeker ook het ministerie. Zij hebben alles in het werk gesteld om ons te steunen en doen dat nog steeds. Ook onze minister Cora van Nieuwenhuizen. Zij heeft letterlijk gezegd: ik ga jullie steunen. Ik ga punt voor punt bekijken wat er misgaat en ga jullie helpen om er een betere branche van te maken.”

Rutten zegt er vertrouwen in te hebben dat ze op het goede spoor zitten. “Er komt een tijd aan waarin de jongere generatie de waardering krijgt die ze verdient. En dan heb ik het niet alleen over geld, maar ook over het ondernemen. Er zullen nog veel dingen moeten gebeuren. De sanctie gaat er nu vanaf, maar vele wegen leiden naar Rome.”

‘Dit moet anders’

Daarvoor doet hij een oproep aan de hele branche: “Ik hoop dat niet alleen de schreeuwlelijkerds zich laten horen, met name op social media. Ik hoop dat de echte professionals eens van zich laten horen. Duizenden rijschoolhouders die het hartstikke goed doen in deze branche. Duizenden rijscholen, groot of klein, worden tekort gedaan. Dit moet anders. Het wordt tijd dat ook de goede professionals van zich laten horen.”

Nu lopen onze agenda’s over, in alle categorieën. Maar er komt een andere tijd aan, voorspelt Rutten. “En als die aanbreekt, dan moeten we ook steun krijgen. Het gaat niet altijd goed, er worden fouten gemaakt: bij de FAM, VRB, Bovag, CBR en ministerie. Maar je kunt wel schreeuwen over die fouten, maar daar wordt niks mee veranderd. We moeten de problemen samen oppakken en samen werken aan een betere branche.”

Daarbij noemt hij de medische afdeling van het CBR als voorbeeld. “We weten dat die niet loopt zoal die zou moeten, maar ze zijn hard onderweg. Een dankwoord aan alle medewerkers van het CBR die daar hard aan werken en mij bijna 24 uur per dag helpen. Ik kan namens alle FAM-leden zeggen dat er nog geen enkel C-, D-, of E-examen niet doorgegaan is.”

Trots

De FAM staat er goed voor. “We hebben fanatieke leden en een grote, groeiende groep met jonge FAM-leden. Daar kunnen we trots op zijn. Tenslotte staat Rutten ook stil bij FAM-leden die momenteel problemen hebben met hun gezondheid. “We zullen er alles aan doen om deze leden te helpen.”

De voorzitter sluit zijn boodschap af door iedereen ‘een samenwerkend en gezond 2019’ te wensen.

Lees ook: Ruud Rutten begint aan laatste jaar voorzitterschap FAM

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Niet schreeuwen, maar samenwerken bij problemen’ | RijschoolPro
Ruud Rutten, voorzitter FAM

‘Niet schreeuwen, maar samenwerken bij problemen’

Om de problemen in de rijschoolbranche aan te pakken, moet er worden samengewerkt. “Je kunt wel schreeuwen over de fouten, maar daar wordt niks mee veranderd. Ik hoop dat de echte professionals eens van zich laten horen”, is de oproep van Ruud Rutten, tijdens de nieuwjaarsreceptie van branchevereniging FAM.

De jaarlijkse bijeenkomst werd donderdag gehouden in Lexmond. Onder een ontspannen sfeer, en in het bijzijn van onder meer CBR, IBKI en andere partners en brancheverenigingen, blikte Ruud Rutten kort terug op het afgelopen jaar. Eerder kondigde Rutten al aan dat 2019 voor hem het laatste jaar zal zijn als voorzitter van FAM.

Steun

Een speciaal dankwoord was gericht aan zijn eigen bestuursleden, de VRB, Bovag, het CBR en het IBKI. “Maar zeker ook het ministerie. Zij hebben alles in het werk gesteld om ons te steunen en doen dat nog steeds. Ook onze minister Cora van Nieuwenhuizen. Zij heeft letterlijk gezegd: ik ga jullie steunen. Ik ga punt voor punt bekijken wat er misgaat en ga jullie helpen om er een betere branche van te maken.”

Rutten zegt er vertrouwen in te hebben dat ze op het goede spoor zitten. “Er komt een tijd aan waarin de jongere generatie de waardering krijgt die ze verdient. En dan heb ik het niet alleen over geld, maar ook over het ondernemen. Er zullen nog veel dingen moeten gebeuren. De sanctie gaat er nu vanaf, maar vele wegen leiden naar Rome.”

‘Dit moet anders’

Daarvoor doet hij een oproep aan de hele branche: “Ik hoop dat niet alleen de schreeuwlelijkerds zich laten horen, met name op social media. Ik hoop dat de echte professionals eens van zich laten horen. Duizenden rijschoolhouders die het hartstikke goed doen in deze branche. Duizenden rijscholen, groot of klein, worden tekort gedaan. Dit moet anders. Het wordt tijd dat ook de goede professionals van zich laten horen.”

Nu lopen onze agenda’s over, in alle categorieën. Maar er komt een andere tijd aan, voorspelt Rutten. “En als die aanbreekt, dan moeten we ook steun krijgen. Het gaat niet altijd goed, er worden fouten gemaakt: bij de FAM, VRB, Bovag, CBR en ministerie. Maar je kunt wel schreeuwen over die fouten, maar daar wordt niks mee veranderd. We moeten de problemen samen oppakken en samen werken aan een betere branche.”

Daarbij noemt hij de medische afdeling van het CBR als voorbeeld. “We weten dat die niet loopt zoal die zou moeten, maar ze zijn hard onderweg. Een dankwoord aan alle medewerkers van het CBR die daar hard aan werken en mij bijna 24 uur per dag helpen. Ik kan namens alle FAM-leden zeggen dat er nog geen enkel C-, D-, of E-examen niet doorgegaan is.”

Trots

De FAM staat er goed voor. “We hebben fanatieke leden en een grote, groeiende groep met jonge FAM-leden. Daar kunnen we trots op zijn. Tenslotte staat Rutten ook stil bij FAM-leden die momenteel problemen hebben met hun gezondheid. “We zullen er alles aan doen om deze leden te helpen.”

De voorzitter sluit zijn boodschap af door iedereen ‘een samenwerkend en gezond 2019’ te wensen.

Lees ook: Ruud Rutten begint aan laatste jaar voorzitterschap FAM

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.