Raam CBR

‘Ook de rest van het jaar zijn wachttijden examens op orde’

Het CBR heeft sinds begin dit jaar alle reserveringstermijnen gehaald voor de autopraktijkexamens, zowel landelijk als in elk van de 54 praktijkexamencentra. Dit betekent dat de eerste examens binnen 7 weken gereserveerd kunnen worden en de herexamens binnen 5 weken. Het CBR verwacht dat de landelijke reserveringstermijnen ook de rest van het jaar gehaald zullen worden.

Plaatselijk zijn in mei en in juni wel overschrijdingen mogelijk, vooral Amsterdam en de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Die overschrijdingen hebben te maken met de extra drukte die zich elk jaar voordoet in deze periode. “We werken nog steeds volop over, vooral in de Randstad. Bovendien worden de praktijkexamencentra in de Randstad zoveel mogelijk ondersteund door examinatoren uit andere delen van het land.”

270 nieuwe examinatoren

Voorheen kon het soms wel 14 weken duren voordat een kandidaat kon afrijden. Om de wachttijden weg te werken heeft het CBR veel nieuwe examinatoren aangetrokken. Sinds 2016 zijn in totaal zo’n 270 nieuwe examinatoren aangenomen en dit jaar komen daar nog tien bij.

Lees ook: Aantal examinatoren CBR met een derde gegroeid

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.