Nationale Rijschooldag 2019

Seat boekt verkooprecord in eerste helft van 2019

Seat heeft de eerste zes maanden van het jaar afgesloten met het hoogste aantal verkochte auto’s ooit. Wereldwijd stegen de verkopen van het merk in die periode met 8,4 procent tot 314.300 auto’s. Daarmee passeerde Seat voor het eerst de magische grens van 300.000 auto’s in de eerste zes maanden van een jaar en brak het hiermee het verkooprecord van afgelopen jaar.

In juni zag Seat zijn verkopen voor de tweede maand op rij met meer dan 10 procent toenemen. In deze maand verkocht de Spaanse autofabrikant wereldwijd 57.300 auto’s, een plus van 11,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee noteerde Seat het beste juni-resultaat in de historie van het merk.

De Seat Arona is onlangs op de Nationale Rijschooldag uitgeroepen tot Lesauto van het Jaar. De Arona kreeg een 8,87 als eindscore mee. Seat viel tweemaal in de prijzen, want de Ateca eindigde dinsdag op nummer 2. De Ford Focus behaalde de derde plaats. 

“Seat groeit harder dan verwacht”

Wayne Griffiths, Seat Vice-president voor Sales en Marketing, is blij met de resultaten. “We groeien sneller dan verwacht, en dat ondanks de uitdagende huidige situatie waarin registraties in de meeste Europese landen ofwel dalen dan wel slechts licht stijgen. Deze gunstige ontwikkeling biedt ons de mogelijkheid om ons marktaandeel te vergroten en door te groeien. Voor de tweede helft van het jaar verwachten we een vergelijkbare ontwikkeling.”

Het model Cupra bracht een nieuw halfjaarrecord in de boeken. In de eerste zes maanden van dit jaar zag het nieuwe, sportieve merk de verkopen toenemen tot 12.700 stuks, een stijging van 73,1 procent vergeleken met de eerste helft van 2018.

Lees ook: Seat Arona wint titel Lesauto van het Jaar 2020

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.