Dation lanceert app voor rijinstructeurs onderweg

Wat is er onmisbaar voor een rijinstructeur onderweg? Volgens Dation kan je niet zonder je agenda, informatie over de leerling en je planning. De softwareleverancier ontwikkelde in samenspraak met ruim vijftig rijscholen de nieuwe app Dation Onderweg; de app moet via je telefoon toegang bieden tot informatie die onderweg relevant is.

Begin november werd Dation Onderweg, de nieuwe app voor instructeurs, gelanceerd. De app biedt allerlei functies die onderweg nodig zijn, zoals informatie over de leerling en de mogelijkheid om vanuit de app te bellen, mailen of appen naar de leerling. De app is beschikbaar in App Store en in de Google Play Store.

Gemak

“We hebben Dation Onderweg gebouwd met als doel om het leven van de instructeur leuker, gemakkelijker en plezieriger te maken”, zegt directeur Wouter Eijkelenkamp in een toelichting. “Instructeurs kunnen al werken in Dation Dashboard en via Dation Mobile, maar hierin zijn de mogelijkheden te uitgebreid of juist te beperkt, waardoor je als instructeur niet over de beste tools voor jouw lesdag beschikt.”
Samen met ruim vijftig rijscholen en hun instructeurs heeft de softwarespecialist de afgelopen weken nagedacht over de belangrijkste functies voor een app op de telefoon.

Eerste versie

Het resultaat van de brainstormsessies met alle rijscholen en instructeurs is een lijst van wenselijke functies in de instructeurs-app. Eijkelenkamp: “De eerste stap in Dation Onderweg is dat je overzichtelijk en vlot je agenda en de geplande leerlingen kunt raadplegen. Zo weet je direct wat er vandaag op je rooster staat en op welk moment je bijzonderheden hebt om op te letten. Vanaf deze eerste versie gaan we natuurlijk door met de volgende functies.”
De komende tijd bouwt Dation verder aan de app. Vanuit een ingebouwde feedback module kunnen gebruikers direct hun ervaringen en wensen voor een volgende versie doorgeven.

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.